11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe averi mai au consilierii județeni din Dolj

Ce averi mai au consilierii județeni din Dolj

\n

Venituri de peste un miliard de lei vechi, bani din opt surse, salarii fără precizarea instituției angajatoare, multe depozite bancare sau, dimpotrivă, credite și diminuări considerabile de venit. Consilierii județeni ai Doljului, cei care votează soarta zonei noastre, se pot lăuda cu toate acestea.

Declarațiile de avere ale consilierilor județeni ridică, de multe ori, semne de întrebare. Salariile lor impresionante din diverse funcții publice deținute, proprietățile sau conturile lor bancare îi fac pe mulți oameni simpli să rămână fără cuvinte.

Cezar Avram – director de 87.480 de lei pe an

Să luăm, spre exemplu, cazul lui Cezar Avram. Pe lângă faptul că este consilier județean PSD, acesta mai este și directorul Institutului de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopşor“. Din această funcție, Avram a obținut, în 2013, impresionanta sumă de 87.480 de lei. El a mai avut un venit salarial în calitate de consilier județean de 13.457 de lei, dar și unul de 383 de lei ca membru al unei comisii de evaluare în cadrul Primăriei Craiova. Față de anul 2012, acesta nu mai are venituri realizate din funcțiile de profesor universitar și profesor universitar asociat la Universitatea din Craiova, respectiv Universitatea „Spiru Haret“. Ca o comparație, în anul 2012, veniturile sale au fost de 112.114 lei, iar în 2013, de 101.302 lei. Avram mai deține un apartament împreună cu soția sa, Livia, dar și un Vokswagen Passat cumpărat în leasing. În declarația de avere a lui Cezar Avram nu apar depozite bancare sau credite, terenuri sau bijuterii. Ca pensionară, Livia Avram a obținut un venit de 17.076 de lei.

Salariu la secret pentru Marian Badea

Sunt și anumiți consilieri care preferă să nu-și menționeze sursele de venit. Marian Badea, din partea PNL, este la al doilea an consecutiv în care nu precizează sursa venitului nici pentru el, nici pentru soția sa. Acesta și-a declarat simplu venitul – „salariu“ – în valoare de 54.058 de lei, iar pentru soția sa se aplică aceeași regulă: un „salariu“ de 53.465 de lei, fără specificarea sursei.
Badea mai are un credit contractat în 2008 în valoare de 104.000 franci elvețieni (CHF), o Dacie 1300 și o Toyota, dar și mai multe proprietăți împreună cu soția. Este vorba despre un teren intravilan, unul extravilan, un apartament și o casă de locuit, toate în Craiova.

Șeful ISJ Dolj – fără case, terenuri, bani la bancă sau acțiuni. Doar un Logan și venituri

Inspectorul școlar general al județului Dolj, Georgică Bercea, care este și consilier județean din partea PSD, a declarat că nu are în proprietate terenuri, clădiri sau apartamente. Acesta nu are datorii și nu are bani depuși la bancă, dar nici acțiuni sau părți sociale la vreo societate. Aceleași lucruri se aplică și pentru soția sa, el fiind obligat să menționeze și ceea ce deține soția.
Singurele rubrici completate din declarația sa de avere sunt cele de bunuri mobile, unde șeful școlilor pe Dolj a trecut un autoturism Dacia Logan, și cea de venituri. La această categorie, Georgică Bercea apare cu șase surse de venit pentru anul 2013, însumând în total 56.433 de lei. Acestea au provenit de la Inspectoratul Școlar Județean Dolj (30.588 de lei pentru funcția de inspector general și 1.148 de lei pentru cea de asistent manager la un proiect), Consiliul Județean Dolj (consilier județean – 7.860 de lei), Casa Corpului Didactic Dolj (13.464 de lei pentru coordonator de proiect și 1.596 de lei pentru formator) și de la Liceul Tehnologic „Ing. Ionete Aurelian“ Malu Mare (1.777 de lei reprezentând diferențe de salariu și hotărâri judecătorești). În anul 2012, veniturile lui Georgică Bercea au fost de 45.058 de lei.

Salariu de director de GAL – 29.464 de lei pe an

În declarația de avere a Mihaelei Ceană, consilier din partea PSD și manager la Spitalul Orășenesc Turceni, au intervenit schimbări între anii 2012 și 2013. Dacă în primul dintre ani, aceasta a realizat venituri în valoare de 32.924 de lei, ca manager la spitalul mai sus amintit, cenzor la SC PLDP Dolj SA și consilier județean, în 2013, Mihaela Ceană a avut venituri de 49.423 de lei. Cea mai mare schimbare a venit de când aceasta a devenit director executiv la Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Colinele Olteniei“, de unde a obținut venituri de 29.464 de lei.
Ceană mai are un credit contractat în 2010, în valoare de 51.600 de euro, un autoturism Opel Astra și un apartament în Craiova.

Irinei – de la aproape 130.000 de lei la puțin peste 40.000 de lei pe an

Marin Irinei, consilier județean PNL și secretar coordonator al PNL Dolj, este și consilier la Guvernul României. Pentru această funcție, Irinei a încasat 33.258 de lei în 2013, dar și 9.432 de lei reprezentând indemnizația de consilier județean. Soția sa, director la SC SMART GEL SRL, a avut un salariu de 7.130 de lei și a încasat din închirierea unui spațiu 3.176 de lei.
Veniturile lui Irinei s-au micșorat considerabil față de anul 2012, când a realizat 126.759 de lei din opt surse: salariul de la Guvernul României, cel de la SC SMART GEL SRL, cel de la Ministerul Economiei, dividende de la OMW-PETROM, vânzarea unui teren, indemnizația de la Consiliul Județean Dolj, indemnizația pentru funcția din Consiliul de Administrație al SC PARC TURISM SA și, nu în ultimul rând, o poliță de asigurare de 95.000 de lei. Marin Irinei mai deține, cu soția, un teren intravilan în satul Motoci, comuna Mischii, județul Dolj, și o casă de locuit în Balș. Ca titular, el are un teren intravilan în Filiași, un apartament în Craiova și încă o proprietate în Suceava. Soția sa mai deține un teren intravilan și unul extravilan în comuna Mischii (satele Motoci și Munteni), iar în Filiași, un apartament și încă un spațiu comercial/de producție. De asemenea, Irinei conduce un Volkswagen Passat, fabricat în 1999.

Marcel Marcea – 84.006 lei pe 2013

Marcel Marcea, vicepreședinte al PDL Dolj și cel mai vocal dintre consilierii județeni, a realizat, anul trecut, venituri în valoare de 84.006 lei. În detaliu, acesta a obținut 66.790 de lei ca director la Inspectoratul Județean în Construcții Dolj, 14.416 lei din partea CJ Dolj și 2.800 de lei pentru că face parte din Comisia „Basarabia“ în cadrul Prefecturii Dolj. Față de 2012, acesta a câștigat cu aproximativ 20.000 de lei mai mult. În ceea ce o privește pe soția sa, Anca, aceasta a avut, în 2013, un salariu de 32.000 de lei din funcția de consilier la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.
Marcea mai are, împreună cu soția sa, un apartament în Craiova și o casă de locuit în Cârcea, dar și un teren forestier. Conform declarației de avere, el deține un autoturism Toyota, având și trei depozite bancare și două carduri. Însumate, acestea au o valoare de 5.809 euro și 32.710 lei.

Daniela Tarniță, venituri de peste un miliard de lei vechi

Daniela Tarniță, consilier județean din partea PSD, a realizat în 2013, din salariu, cercetare și indemnizația de la Consiliul Județean Dolj, 111.963 de lei. Împreună cu soțul său, Dănuț-Nicolae, medic ortoped, aceasta deține două terenuri agricole și două intravilane – trei în Mofleni și unul în Craiova -, două apartamente și o casă în Craiova și o casă în Mofleni. Totodată, împreună cu sora sa, Daniela Tarniță mai are un teren agricol în comuna Salcia (județul Mehedinți).
În declarația de avere mai sunt menționate două mașini, un Audi A4 și un Volkswagen Polo, trei depozite și patru conturi bancare, în valoare totală de 6.887 de euro, 5.062 de dolari și 170.639 de lei. Totodată, mai sunt specificate acțiuni la cinci societăți, în valoare totală de 31.112 lei. În ceea ce privește veniturile soțului, acesta a realizat 128.280 de lei în 2013, de la cabinetul medical, Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova și Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS