21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Manifestări dedicate Zilei naţionale a SUA

Craiova: Manifestări dedicate Zilei naţionale a SUA

Secția Mediatecă și American Corner a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”, marchează vineri, 4 iulie 2014, Ziua Naţională a SUA .
Începând cu ora 11.00 va fi difuzat pentru publicul craiovean filmul artistic „Născut pe 4 iulie”, o producţie din anul 2005. „Născut pe 4 Iulie2 este considerat de unii criticii drept cel mai bun film al lui Oliver Stone și cea mai bună interpretare a lui Tom Cruise, care a fost nominalizat la Oscar pentru acest rol. Pelicula a fost răsplătită cu șase nominalizări și două premii ale Academiei Americane de Film (cea mai bună regie – Oliver Stone – și cel mai bun montaj), două nominalizări BAFTA, o nominalizare și trei premii la ceremonia Globurile de Aur (cea mai bună regie, cel mai bun film, cel mai bun actor – Tom Cruise, cel mai bun scenariu, cea mai bună coloană sonoră).
„Născut pe 4 iulie” este  un film post-război. El face parte din trilogia Vietnamului, a regizorului Oliver Stone , voluntar în sângerosul război. Trilogia mai include “Plutonul”,“Rai și Pământ”. „Născut pe 4 iulie” este filmul de mijloc al trilogiei iar spre deosebire de “Plutonul”, inspirat din experiențele proprii ale lui Oliver Stone în Vietnam, are la baza autobiografia lui Ron Kovic , veteran al războiului.

În sala American Corner, publicul va putea urmări şi o expoziţie de Mail Art cu tema – Simboluri americane.
Lucrările expuse sunt realizate de tineri craioveni sub îndrumarea Cristinei Oprea – artist plastic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS