3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParlamentul a votat reducerea CAS de la 1 octombrie

Parlamentul a votat reducerea CAS de la 1 octombrie

Camera Deputaţilor a votat, în calitate de for decizional, în unanimitate, proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal, care prevede reducerea CAS la angajator cu cinci puncte procentuale de la 1 octombrie 2014, ceea ce reprezintă o veste bună pentru oameni și pentru mediul de afaceri. Reducerea CAS și scutirea de impozit pentru profitul reinvestit au fost proiecte prioritare ale USL, iar faptul că în final am reușit, demontează că ne respectăm promisiunile și obiectivele asumate.
Reglementările din proiectul de lege adoptat prevăd diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcţie de condiţiile de muncă, pentru contribuţia de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat după cum urmează: 15,8% pentru condiţii normale de muncă; 20,8% pentru condiţii deosebite de muncă; 25,8% pentru condiţii speciale de muncă şi pentru alte condiţii de muncă.
În plus, de la 1 iulie au mai intrat în vigoare următoarele măsuri:
Salariul minim pe economie a crescut cu 50 de lei, ajungând la 900 de lei pe lună.
Poate fi accesat creditul fiscal ce permite unui număr mare de români să-și înjumătățească ratele la bancă pentru o perioadă de doi ani.
Companiile din România pot beneficia de scutirea de impozit pentru profitul reinvestit.
27 de taxe și tarife parafiscale au fost eliminate sau comasate.
Vom plăti cu 2,6% mai puțin pentru energia electrică.
Toate aceste îmbunătățiri vin în contextul în care Institutul Naţional de Statistică a revizuit în urcare datele referitoare la creşterea economică înregistrată de România în primele trei luni din acest an, de la 3,8% la 3,9%, comparativ cu perioada similară din 2013, precum şi cele raportate la ultimul trimestru al anului trecut, de la 0,1% la 0,2%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS