22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Ziua Dunării sărbătorită printr-un festival al bicicletelor

Mehedinţi: Ziua Dunării sărbătorită printr-un festival al bicicletelor

Cu ocazia Zilei Dunări, la sfârşitul acestei săptămâni, în România, Serbia şi Bulgaria a avut loc „Bike Fest”, în organizarea Danube Competence Center Belgrad şi Asociaţia Cyclomaniacs din Turnu Severin, în parteneriat cu Primăria Drobeta Turnu Severin.

Potrivit adevarul.ro, în acest an, evenimentul a avut loc în două etape: Danube Fair, care s-a desfăşurat în prima parte a zilei de ieri în Drobeta Turnu Severin şi Bicycle Party, care s-a desfăşurat în a doua parte a zilei de ieri şi în cursul zilei de azi, la campingul Karataš din Serbia (la 1 km de vamă în drumul spre Kladovo).

În cadrul Danube Fair au avut loc mai multe evenimente: coregrafie, activităţi pentru copii, atelier gratuit şi demo de reparat biciclete, centre de informare cicloturistice, expoziţie de biciclete noi şi vechi, show BMX, tombolă cu premii constând într-o bicicletă pentru adulţi şi una pentru copii. După Danube Fair, toţi cicliştii au făcut o tură cu bicicletele până la Kladovo (Serbia) şi, după o plimbare în grup pe străzile oraşului, s-a făcut un popas la campingul Karataš din Serbia, unde a fost organizată faza a doua a a Bike Fest, Bicycle Party. Seara de sâmbătă s-a încheiat cu o urare de ”La mulţi ani” Dunării, fiind lansate lampioane luminoase în apele bătrânului fluviu şi cu ceremonia de premiere şi acordare a premiilor (trofee şi premii în accesorii utile de bicicletă) pentru câştigătorii competiţiilor.

În această dimineaţă, participanţii au putut face ture cu bicicleta prin împrejurimi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS