Acasă Local Bercea Mondial la DNA: Vreau să se împace copiii mei cu...

Bercea Mondial la DNA: Vreau să se împace copiii mei cu nașu’

Curtea de Apel București a respins vineri contestația formulată de Mircea Băsescu și a decis ca acesta să rămână în continuare în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de DNA de trafic de influență.
Tot în arest preventiv rămâne și Marian Căpățînă, cel care a intermediat transferul de banii între Mircea Băsescu și familia lui Bercea Mondial. Decizia este definitivă.
Cei doi se află în arestul Poliției Capitalei din data de 20 iunie, în urma unei decizii a Tribunalului București.
Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl său (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.
La începutul anului 2011, după ce față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Marian Căpățînă suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă și în schimbul promisiunii că banii vor fi remiși mai departe lui Mircea Băsescu, pentru ca acesta să intervină pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de Bercea Mondial și a altor cereri incidente în respectiva cauză.
Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-a remis și suma de 350.000 de euro lui Marian Căpățînă.
Intervalul în care Florin Anghel i-a remis sume de bani lui Marian Căpățînă este cuprins între 20 februarie 2011 (data luării măsurii arestării preventive față de Bercea Mondial) și 22 februarie 2012 (data pronunțării hotărârii de condamnare la instanța de fond).
Din suma totală de 600.000 de euro, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influența pe care o are asupra magistraților, poate obține o soluție favorabilă pentru Bercea Mondial, adică va obține fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial: Vreau să se împace copiii mei cu nașu’; eu nu-l bag pe nașu’

Interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a dat o declarație joi în fața procurorilor DNA în care susține că tot ce știe despre sumele primite de Mircea Băsescu a aflat de la televizor și din ce i-au relatat copiii lui, și că dorește ca fratele președintelui să dea banii înapoi și să se împace cu familia lui, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
Sursele au precizat că Bercea a afirmat că fiul său, Florin Anghel, i-a spus că i-a dat lui Mircea Băsescu 600.000 de euro ca să-l scape pe el și a aflat despre acest lucru după momentul arestării sale.
„Am fost arestat și nu știu nimic. Eu nu-l bag pe nașu’, că nu știu nimic. Eu vreau să se împace copiii mei cu nașu’. E păcat de el, e bolnav, are doi copii, să ne dea banii și să se împace. (…) Eu altceva nu știu“, le-ar fi spus anchetatorilor Bercea, adăugând că nu vrea să fie chemat în instanță ca martor, potrivit surselor citate.
Bercea Mondial ar fi povestit că și-a vândut un teren cu 680.000 euro și niște case înainte să fie arestat și că fiul său nu i-a cerut voie să dea banii din aceste tranzacții.
Potrivit surselor, acesta ar fi precizat că „nașu a greșit că le-a luat banii și a făcut flagrant“.
Bercea Mondial a susținut că o parte din bani ar fi ajuns la președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, ca să-i reducă pedeapsa cu un an și trei luni, însă acest lucru îl știe tot de la fiica lui, căreia i-ar fi spus Mircea Băsescu. De asemenea, el le-ar fi declarat procurorilor că l-a sunat pe „nașu, joi sau miercuri, 18 sau 19 iunie 2014, la 9 sau 10 dimineața“, pentru a-i reproșa că l-a „pus pe cursă“, iar acesta ar fi negat.
Acesta a mai arătat, în fața anchetatorilor, că banii dați lui Marian Căpățână nu erau pentru a cumpăra societatea Aversa, ci pentru ca Mircea Băsescu să obțină eliberarea lui.
Sandu Anghel a relatat că fiul său i-a spus că Marian Căpățână s-a dus la ei și a susținut că a fost trimis „de nașul de la Constanța“ să îi dea bani ca să-l scape pe el de pușcărie.
AGERPRES

Exit mobile version