12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPărculețele din Craiova se schimbă la față

Părculețele din Craiova se schimbă la față

\n

Lucrările de reabilitare și modernizare a părculețului „Mihai Bravu“ din Craiova se vor finaliza în circa trei săptămâni. Primăria a cheltuit aproximativ 130.000 de lei pentru a da altă față acestei zone verzi.

Reamenajarea părculețului „Mihai Bravu“ din fața Facultății de Agronomie se apropie de final. După zeci de ani în care acesta nu mai fusese reabilitat, părculețul s-a schimbat la față. În septembrie 2013, GdS a prezentat situația acestui parc. Oamenii erau nemulțumiți de gropi, de aleile neasfaltate și de băncile rupte. Oamenii care trec prin zonă speră ca la terminarea lucrărilor să se poată bucura de spațiul de relaxare.
„Mi se pare o inițiativă foarte bună pentru că nu mai arăta deloc bine. Sper ca la final să fie mult mai plăcut. Mereu m-am întrebat dacă se va mai reamenaja sau moderniza aici, pentru că din anii ‘70 nu cred că s-a mai făcut vreo lucrare“, a spus Teodor Lunguianu. Oamenii cred că reamenajarea spațiilor verzi este un câștig pentru Craiova. „Arată foarte frumos, este o diferență clară între ce era înainte și ce este acum. Deocamdată, nu se vede mare schimbare pentru că nu este terminat, dar la final sper să arate frumos“, a declarat Paula Tulea.
Sunt și locuitori care sunt nemulțumiți că pavelele nu sunt la același nivel, iar mersul pe acestea este la fel de dificil ca și înainte. „Arată mult mai bine ca înainte, chiar se vede o schimbare. Însă, pavajul mi se pare că nu este la același nivel și este posibil să mă împiedic. Chiar zilele trecute am mers pe aici pe tocuri și nu prea mergeam foarte bine din cauza denivelărilor“, a spus Alina Cioroianu. Nemulțumită de pavele a fost și o doamnă grăbită care a refuzat să ne spună numele, însă și-a arătat dezamăgirea cu privire la lucrarea aflată în derulare: „Una este mai sus, alta este mai jos și nu cred că voi putea să merg pe tocuri pe aici“.

132.000 de lei investiți în părculețul „Mihai Bravu“

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Ionuț Pîrvulescu, a declarat că în părculețul „Mihai Bravu“ s-au refăcut integral 2.000 de metri pătrați de alei, iar valoarea totală cheltuită pentru reabilitarea acestui spațiu a fost de 132.000 de lei. „Pentru lucrarea din părculețul «Mihai Bravu» s-au cheltuit 132.000 de lei. Din acești bani am plătit mâna de lucru, avându-i muncitori pe angajații RAADPFL, materialele necesare lucrării (nisip, borduri) și materialele principale (piatră cubică și ardezie), o parte dintre ele fiind recuperate de pe alte străzi. Lucrarea va fi gata în aproximativ două-trei săptămâni, iar la final vor fi amplasate băncuțe din fier forjat cu lemn de esență tare, flori și arbuști“, a declarat Pîrvulescu.

Bune și spațiile verzi, dar mai bune locurile de muncă

Dacă la „Mihai Bravu“, lucrările nu s-au finalizat, spațiul verde de lângă Biserica Madona Dudu a fost reamenajat și dat în folosință. „Eu am stat în zona asta. Am văzut că au amenajat spațiile verzi. Mi se pare o idee foarte bună. Înainte erau niște băncuțe, dar nu se compară cu ce au amenajat acum“, a spus Gabriel Alin. Acesta susține că, deși părculețele sunt binevenite, cel mai important pentru Craiova ar fi să se investească în oameni, să se creeze noi locuri de muncă.
„O schimbare importantă pentru oraș ar fi să li se ofere locuri de muncă tinerilor. Cred că asta este o principală problemă care s-a pus de foarte multe ori, însă nimeni nu a luat-o în calcul. Este foarte bine că se construiesc și se reabilitează spații verzi, însă cred că principala problemă la nivel local nu este asta“, a spus bărbatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS