12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalImpact devastator cu şapte răniţi

Impact devastator cu şapte răniţi

Un grav accident rutier soldat cu şapte răniţi a avut loc ieri după-amiază în localitatea gorjeană Câmpu Mare, comuna Scoarţa, la intersecţia cu drumul ce duce spre localitatea Albeni.

Două autoturisme s-au ciocnit violent, în urma unei neacordări de prioritate. Impactul devastator a dus la rănirea a şapte persoane din Gorj şi Vâlcea, conducători auto şi pasageri. La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe şi o autospecială a SMURD pentru descarcerarea a trei dintre răniţi, rămaşi între fiarele maşinilor. Victimele au vârste cuprinse între 15 şi 27 de ani, iar printre ele se află doi preoţi din Gorj. Unele victime au fost nevoite să aştepte şi 30-40 de minute întinse pe carosabil, până la sosirea ambulanţelor care le-au transportat la Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti. Cel mai grav a fost rănit un bărbat, care a intrat în comă la puţin timp după producerea evenimentului rutier. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj, vinovat de producerea evenimentului rutier este un şofer de 27 de ani, din județul Vâlcea, care nu a acordat prioritate de trecere altui autoturism, la intersecţia cu localitatea Albeni.

Elicopter SMURD pentru bărbatul
în comă

Cadrele medicale din Gorj au solicitat ieri intervenţia unui elicopter al SMURD pentru ca victima aflată în comă să fie transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova. Restul răniţilor se află internaţi în spital, având multiple traumatisme şi fracturi, fiind sub supraveghere medicală. La ora accidentului, în zona Câmpu Mare a plouat puternic, lucru ce a îngreunat sensibil condiţiile de trafic. Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Oamenii legii le recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, mai ales în zonele unde sunt tentaţi să apese pe pedala de accelaraţie. De altfel, zona Câmpu Mare este cunoscută drept Câmpul Morţii, având în vedere numeroasele accidente rutiere soldate cu persoane decedate, care au avut loc în ultimele două decenii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS