Acasă Local Se lansează proiectul pentru reorganizarea şi amenajarea zonei centrale a municipiului Râmnicu...

Se lansează proiectul pentru reorganizarea şi amenajarea zonei centrale a municipiului Râmnicu Vâlcea

Autorităţile din Râmnicu Vâlcea lansează un proiect pe fonduri europene care vizează reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central din municipiu. Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 1 – „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 – „Planuri integrate de dezvoltare urbană”. Contractul de finanţare a fost semnat în luna februarie, stabilindu-se un buget de 65.807.863,60 lei inclusiv TVA, din care valoarea contribuţiei nerambursabile alocate este de 64.491.706,33 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 20 de luni, începând cu data de 27 februarie 2014.

Proiectul are ca obiectiv specific reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central din municipiul Râmnicu Vâlcea, în vederea îmbunătăţirii infrastructurii publice locale pietonale şi rutiere. Lucrările cuprinse în proiect constă în amenajarea spaţiului public, prin păstrarea unei părţi a actualei amenajări de tip parc cu spaţii verzi şi amenajarea unei alte porţiuni ca spaţiu liber de tip piaţă urbană; construirea unui pasaj pietonal, care va subtraversa intersecţia Calea lui Traian cu străzile Ştirbei Vodă şi Regina Maria şi construirea unei parcări subterane sub strada Regina Maria, cu două niveluri subterane cu o capacitate de 192 de locuri pentru autoturisme şi opt locuri pentru motociclete.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version