16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSala Polivalentă, o pălărie prea mare pentru RAADPFL

Sala Polivalentă, o pălărie prea mare pentru RAADPFL

Sala Polivalentă, aflată în prezent în administrarea totală a Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, ar urma să mai aibă un coadministrator în ceea ce privește cheltuielile: municipalitatea. Consiliul de Administrație al RAADPFL a aprobat, în primă instanță, această asociere, iar în urma aprobării proiectului de hotărâre, Regia ar urma să asigure cheltuielile cu salarizarea și cele administrative curente, iar consiliului local i-ar rămâne cheltuielile pentru utilități și investițiile necesare bunei funcționări a Sălii Polivalente.

Banii din bilete și închirieri nu acoperă funcționarea

Conform proiectului de hotărâre, în anul 2013, cheltuielile totale pentru Polivalentă au ajuns la aproximativ 700.000 de lei (689.113,04 de lei). Acestea includ cheltuielile pentru curent, încălzire, apă, gunoi, telefonie fixă și mobilă și materiale, obiecte de inventar și alte cheltuieli cu terții. În ceea ce privește anul 2014, în primele patru luni au fost cheltuiți 254.834,97 lei, cea mai „scumpă“ fiind luna ianuarie, când s-au cheltuit 115.006,81 de lei. „Veniturile realizate din exploatarea sa (a Sălii Polivalente – n.r.), și anume din închirierile ocazionale și din vânzarea de bilete sau abonamente, nu pot asigura funcționarea“, mai este menționat în proiectul de hotărâre.
Contractul de asociere care ar urma să fie semnat între RAADPFL Craiova și consiliul local este valabil pentru o perioadă de șase ani, cu posibilitatea prelungirii prin acordul părților. Rezultatele financiare (profit/pierderi) vor fi împărțite în mod egal între cele două părți. În prezent, în inventarul domeniului public al municipiului Craiova, Sala Polivalentă are o valoare de 80.945.328,02 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS