12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal600.000 de lei pentru amenajarea zonei de sub pasajul suprateran

600.000 de lei pentru amenajarea zonei de sub pasajul suprateran

\n

Primăria Craiova vrea să amenajeze zona pietonală de sub pasajul suprateran. În acest sens, pe masa consilierilor locali va exista, joi, un proiect de hotărâre ce vizează studiul de fezabilitate al proiectului. Spațiul ar urma să fie împărțit în mai multe zone, dedicate, printre altele, activităților artistice, de relaxare sau proiecțiilor de lumini.

Consilierii locali vor vota joi, la ședința lunară, studiul de fezabilitate privind amenajarea spațiului liber rămas sub pasajul suprateran. Municipalitatea intenționează să dedice acest loc activităților de relaxare sau artistice, după cum se arată în proiectul de hotărâre.
Pentru amenajare, au fost puse pe hârtie două alternative, însă municipalitatea o recomandă pe cea mai ieftină dintre ele, care ar aduce investiția la 605.737,16 lei (față prima alternativă de 1.290.080,43 lei, în care sunt incluse, însă, și spații verzi). Perimetrul ar urma să fie împărțit în mai multe zone: una de expunere instalație iluminare, una pentru activități sportive și de relaxare, una de expunere și interacțiune, una de living urban și activități artistice, una de proiecții și activități sportive, iar cea din urmă, zona labirintului. Pe scurt, se dorește animarea acestui perimetru.

Cum va arăta spațiul?

În funcție de zonă, pardoseala ar urma să fie păstrată integral sau acoperită cu cauciuc granulat, de culoare roșie, vor fi montate sisteme video de proiecție pe pardoseală, dar și sisteme video pentru holograme 2D. Obiectele de mobilier sunt propuse să fie realizate din polistiren extrudat, acoperite cu același tip de cauciuc. Vor exista și instalații de lasere de culoare alb-gălbui, cu proiecție de sus în jos, fiind planificată și amplasarea de puncte de informare.
Fiindcă pasajul suprateran a fost realizat pe fonduri europene și nu poate fi modificat pentru o perioadă de cinci ani, Primăria Craiova a transmis o solicitare proiectantului pasajului, SC Search Corporation SRL, prin care a cerut acordul de a face intervenții minore care să nu altereze structura de rezistență a pasajului. În răspunsul proiectantului, acesta a cerut configurațiile sistemelor de prindere pentru a putea transmite pozițiile exacte de amplasare. Municipalitatea dorea înlocuirea stâlpișorilor antiparcare cu garduri de o înălțime minimă de doi metri, pe anumite porțiuni, însă proiectantul a recomandat neînlocuirea acestora, dar și aplicarea finisajelor dorite peste pavajul deja existent. Pe lângă solicitarea către Search Corporation, Primăria Criaova s-a adresat și finanțatorului ADR Oltenia, care a fost de acord cu o astfel de intervenție pe proiect.
Amenajarea spațiului ar urma să dureze trei luni, iar perioada de garanție este de doi ani de la data recepției lucrărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS