17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSute de șoferi, amendați de polițiști

Sute de șoferi, amendați de polițiști

http://www.youtube.com/watch?v=0c71E7Qfuz4

Aproape 600 de șoferi, dintre care aproximativ 100 de taximetriști craioveni, au fost sancționați de polițiștii de la Rutieră în urma unei acțiuni de amploare organizată joi seară pe străzile și bulevardele din municipiul Craiova. În plus, polițiștii Biroului Rutier Craiova au trimis primăriei copii după procesele-verbale de contravenție, urmând ca sancțiunile să fie înscrise în cazierul de conduită profesională al fiecărui taximetrist amendat.

Joi, începând cu ora 16.00, aproape 100 de poliţişti de la Rutieră, Ordine publică, Investigaţii criminale, însoțiți de luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale și jandarmi, au ieșit pe străzile din municipiul Craiova pentru a-i sancționa pe șoferii care încalcă prevederile Codului Rutier.
Până la ora 22.00, oamenii legii au oprit în trafic 1.600 de autovehicule și au legitimat aproximativ 2.000 de persoane, acțiunea polițiștilor făcând 576 de „victime“. Astfel, potrivit polițiștilor din cadrul IPJ Dolj, în total au fost constatate 576 de abateri contravenţionale pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 97.920 de lei. În plus, au fost suspendate 11 permise de conducere şi reţinute 23 de certificate de înmatriculare, dar şi zece seturi de plăcuţe de înmatriculare.
În urma acțiunii, poliţiştii de la Rutieră au oprit în trafic un Mercedes înmatriculat în Italia, care, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că era furat din Peninsulă încă din februarie 2013. Autoturismul a fost ridicat și dus la sediul IPJ Dolj, urmând ca oamenii legii să stabilească exact care este situația sa.
Dintre cei aproape 600 de șoferi amendați, 100 au fost taximetriști, cele mai multe amenzi fiind primite de aceștia pentru opriri neregulamentare, pentru că nu eliberau bonuri fiscale, nu afișau tarifele și nu au putut prezenta toate documentele prevăzute de legislația în vigoare.
Reprezentanții IPJ Dolj au hotărât să trimită Primăriei Craiova toate sancțiunile date taximetriștilor, urmând ca acestea să fie trecute în cazierele de conduită. „Precizăm faptul că toate copiile sancțiunilor aplicate de polițiști taximetriștilor vor fi înaintate Primăriei Craiova pentru a fi înscrise în cazierul de conduită profesională al fiecărui conducător auto care execută activitatea de taximetrie. În cazul în care se va constata că acesta comite frecvent abateri la regimul circulației, operatorul de transport îi va ridica dreptul de a mai practica această activitate“, au explicat polițiștii doljeni.

Cazierul taximetriștilor

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Craiova, „Autoritatea de autorizare a Primăriei Municipiului Craiova organizează şi deţine o bază de date privind activitatea profesională, evidenţa abaterilor de la conduită profesională şi a sancţiunilor pentru aceste abateri pentru categoriile de persoane prevăzute în lege“.
Această bază de date cuprinde, pe lângă diverse documente, abaterile de la conduita profesională, sancţiunile primite de taximetriști, plecările taximetriștilor de la un operator la altul sau cazurile de reţinere a atestatului profesional.
Legislația în vigoare obligă autoritățile locale să analizeze toate sesizările privind cazurile de abateri de la conduită profesională a taximetriștilor, dar și să urmărească operatorii să nu angajeze taximetriști care nu corespund Standardului ocupațional al taximetriștilor și au abateri grave în cazierul de conduită profesională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS