20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCâini suspectați că au fost otrăviți, găsiți morți pe stradă

Câini suspectați că au fost otrăviți, găsiți morți pe stradă

http://www.youtube.com/watch?v=WgVYFZgBGt8

Mai mulți câini maidanezi au fost găsiți fără suflare marți dimineață, pe o stradă din comuna Cârcea. Aceștia aveau hemoragii, iar locuitorii nu au putut decât să constate decesul lor și să anunțe poliția. Reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au dus unul dintre cadavrele câinilor la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dolj, iar în urma rezultatelor vor începe sau nu cercetările pentru uciderea în mod deliberat a animalelor. Făptuitorul ar putea fi pedepsit cu amendă sau închisoare.

Întâmplare sinistră în comuna Cârcea, în dimineața de marți. Locuitorii de pe strada Macului s-au trezit, au ieșit din case pentru a merge la serviciu și au găsit, la porțile caselor, mai mulți câini morți, care prezentau hemoragii. „Am găsit cadavrele unor căței care erau plini de sânge, aveau sânge la gură, sub burtă, practic toată zona era un măcel“, a spus Ciprian, unul dintre locuitorii din zonă.

Mâncarea pentru câini, un pericol și pentru copii

Acesta a explicat că a fost găsită, pe strada unde se joacă și copiii, mâncare pentru câini (granule), care ar fi fost îmbibată în antigel. „Copiii noștri pot găsi pe jos acele bomboane (hrană pentru câini – n.r.) care le-au fost date, le pot înghiți și pot muri. Este vorba despre mâncare de câini băgată în antigel. Bobițele sunt exact ca niște bomboane, astfel încât orice copil le poate băga în gură și le poate înghiți“, a mai explicat bărbatul. Acesta consideră că ceea ce s-a întâmplat este un lucru anormal și că se putea proceda altfel. „Problema se rezumă la mentalitate și la modul în care unii oameni înțeleg să procedeze. Mi se pare inuman să faci un măcel pe o stradă și să omori niște câini, niște suflete nevinovate. În cazul în care aveau probleme cu acei câini, puteau să sune la adăpost, nu să procedeze în acest mod barbar, să găsim toată strada plină de sânge, mașinile pline de sânge și cadavre de câini pe stradă“, a încheiat riveranul.

„Este o crimă să otrăvești niște căței nevinovați”

O femeie care locuiește în zonă, Ileana, care a încercat să mai ia din câinii maidanezi de pe stradă, a spus că ceea ce s-a întâmplat este o crimă. Aceasta speră că autoritățile își vor face datoria în acest caz. „Este o crimă, aș spune eu, să otrăvești niște căței nevinovați. Trebuia găsite altfel de metode, să fie duși la un adăpost. Am doi câini adoptați de pe stradă. Restul câinilor s-au înmulțit pentru că nu erau sterilizați. Faptul că i-am găsit morți pe stradă a fost destul de șocant, pentru că arătau într-un mod înfiorător. Probabil că poliția își va face datoria, va ancheta acest caz de otrăvire a cățeilor. Unul dintre câini încă nu murise, se simțea foarte rău, iar o vecină a încercat să îl ducă la medic pentru a-l salva. Avea hemoragie, nu a mai scăpat“, a explicat Ileana. Locuitorii din zonă sunt sceptici în ceea ce privește soarta celor câțiva câini care au supraviețuit.

Poliția a dus cadavrul la analize

Marți seară, la fața locului s-a prezentat un echipaj de poliție al Secţiei IV Coşoveni, care a stat de vorbă cu oamenii și a constatat cele întâmplate. Reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au explicat că era vorba despre șapte câini, iar unul dintre cadavre va fi supus analizelor. „Urmează să fie examinat cadavrul unui câine de către specialiștii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj pentru stabilirea cauzei morții. În funcție de rezultate, se vor dispune măsurile legale. Din sesizarea venită de la cetățeanul care a găsit câinii, sunt suspiciuni cu privire la faptul că ar fi fost otrăviți. Până nu avem examenul de la specialiști, nu ne putem pronunța. În funcție de rezultatul celor de la Direcție (DSVSA – n.r.), se vor continua cercetările în cazul în care se constată că au fost otrăviți. În conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, omorârea animalelor cu intenție este infracțiune și se pedepsește cu închisoare sau amendă“, a explicat Florentina Popescu, ofițer în cadrul biroului de presă al IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS