16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPovestea șocantă a morții oltenilor înghițiți de Jiu

Povestea șocantă a morții oltenilor înghițiți de Jiu

http://www.youtube.com/watch?v=u9hXW82TJoY

\n

Un craiovean a filmat cu telefonul mobil o tragedie. Doi bărbați și o femeie au încercat duminică după-amiază să traverseze râul Jiu cu două căruțe trase de un cal, dar doi dintre ei, femeia și unul dintre bărbați, au murit înecați. Cel care a filmat, Emanuel Anghel, a povestit pentru GdS că cei doi au fost înghițiți de ape după ce calul bătut cu cruzime a scufundat căruțele.

Duminică după-amiază, în jurul orei 16.00, Ștefan Biciu, de 40 de ani, și Natalia Pistruescu, de 43 de ani, concubina sa, ambii din Malu Mare, au încercat să traverseze Jiul cu două căruțe trase de un cal, dinspre satul Bâzdâna, comuna Calopăr, către Teasc. Cei doi erau însoțiți de Florin Geamănu, de 24 de ani, din Teasc, care cumpărase o căruță de la Biciu și încerca să-i treacă apa.

Sătenii din Calopăr traversează de obicei Jiul cu căruțele prin acea zonă, ca să scurteze distanța între cele două localități, iar Biciu și Natalia Pistruescu, care stăteau la mama bărbatului, în satul Bâzdâna, au încercat să facă același lucru. Duminică, pe malul Jiului, era și craioveanul Emanuel Anghel, de 30 de ani, care a început să filmeze „aventura“ celor trei. La început s-a amuzat de încercarea celor trei, însă totul s-a terminat tragic pentru Biciu și Pistruescu, care s-a înecat în apele învolburate ale râului.

Anghel a povestit pentru GdS că cele trei persoane nu au fost în pericol să se înece, iar tragedia s-a întâmplat abia după ce Biciu și concubina au ajuns aproape de malul dinspre Teasc al râului Jiu. „Părerea mea este că cele două căruțe s-au răsturnat după ce s-au ridicat puțin din cauza anvelopelor. Acolo apa era până la brâu, însă, după ce au început să bată calul, s-au îndepărtat către aval, unde apa era mai adâncă. Nu înțeleg de ce femeia, care la început a stat cu apa până la brâu, a plecat după bărbat, pentru că ea nu știa să înoate. După aceea, Ștefan Biciu a lăsat calul și a luat-o pe femeie și s-a îndreptat către mal. I-am văzut la aproximativ cinci metri de mal și am fost sigur că o să iasă pe mal, dar, după câteva secunde, au dispărut. Nu au țipat, nu s-au zbătut, au dispărut sub apă. În tot acest timp, cel care îi însoțea stătea în mijlocul Jiului, cu apa până la brâu. Abia după ce am realizat că cei doi s-au înecat am sunat la 112 și am anunțat nenorocirea. Nu aveam cum să îi ajut, pentru că erau aproape de malul celălalt când au fost înghițiți de ape“, a povestit Emanuel Anghel.

De altfel, în filmul făcut de Anghel, se vede cum Geamănu bate calul ca să înainteze în apa care creștea, însă animalul s-a speriat, mai ales că cele două căruțe s-au răsturnat. Florin Geamănu a declarat că el a vrut doar să salveze calul și nu a știut ce vor să facă Ștefan Biciu și Natalia Pistruescu.
După ce au fost anunțați despre tragedie de Anghel, pompierii doljeni s-au dus în zona indicată, însă nu au reușit să-i găsească pe cei doi doljeni.
Corpurile neînsuflețite ale celor doi doljeni au fost găsite abia luni, în jurul orei 12.00, la aproximativ doi kilometri de locul în care au fost văzuți ultima dată.

Bătut pentru că a făcut publică filmarea

În cursul zilei de ieri, Florin Geamănu și Emanuel Anghel s-au întâlnit din nou pe malul Jiului, iar cel din urmă a ieșit destul de „șifonat“. „Mi-a reproșat că l-am filmat și am dat filmul televiziunilor. Eu am încercat să-i explic că nu l-am filmat pe el, ci întreaga situație, dar s-a enervat și m-a luat la bătaie. Am depus o plângere la poliție împotriva lui“, a mai spus Anghel. Culmea, și bătaia încasată de Anghel a fost filmată, iar pe film se vede cum craioveanul este lovit cu pumnii și cu picioarele de tânărul din Teasc.

Cazul a fost preluat de polițiștii doljeni, care au explicat că Florin Geamănu este cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe și distrugere, pentru că tânărul de 24 de ani i-a spart un ceas lui Anghel atunci când l-a lovit. „În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de lovire și distrugere. Partea vătămată este un craiovean de 30 de ani, iar autorul are 24 de ani și este din comuna Teasc, județul Dolj“, a declarat Amelia Căprărin, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS