14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalNaţionalul craiovean participă la Bienala de teatru de la Wiesbaden

Naţionalul craiovean participă la Bienala de teatru de la Wiesbaden

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova reprezintă România la ediţia din acest an a Bienalei de teatru New Plays from Europe (Neue Stücke aus Europa), care va avea loc în perioada 19-29 iunie, la Wiesbaden, în Germania. Naţional craiovean va fi prezent la festival cu piesa scriitoarei Mihaela Mihailov „Profu’ de religie”, în regia lui Bobi Pricop. Spectacolul va avea loc duminică, 22 iunie, la ora 18:00, pe scena Sălii Studio din Wiesbaden, cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Berlin.

Spectacolul „Profu’ de religie” îi are în distribuţie pe actorii Marian Politic, Dragoş Măceşanu, Romaniţa Ionescu, Cătălin Vieru şi Raluca Păun. Piesa, care abordează o problematică universală, respectiv felul în care adevărul poate fi interpretat și manipulat în diverse feluri, astfel încât sensul său să devină relativ, a fost declarată câştigătoare în cadrul celei de-a III-a ediţii a Concursului de proiecte pentru tineri regizori şi dramaturgi români, organizat de Teatrul Naţional ”Marin Sorescu” din Craiova în anul 2013.

Bienala de teatru de la Wiesbaden reprezintă cel mai mare festival din lume de teatru contemporan, în cadrul căruia sunt prezentate producţii de teatru în limba originală, cu traducere simultană în limba germană. Din cele 41 de ţări reprezentate în consiliul de conducere al Bienalei, anul acesta vor fi prezente 23, cu un total de 24 de producţii teatrale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS