12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞapte gorjence sub 15 ani au devenit mame anul trecut

Şapte gorjence sub 15 ani au devenit mame anul trecut

Mii de tinere rămân, în fiecare an, însărcinate la vârste fragede. Anul trecut, aproape 13.200 de fete mai mici de 19 ani au devenit mame. Aproape 10 la sută dintre femeile care au născut anul trecut aveau sub 19 ani, potrivit digi24.ro.

730 aveau mai puţin de 15 ani, arată datele centralizate de Ministerul Sănătăţii. Cele mai multe cazuri de minore însărcinate s-au înregistrat în judeţele Iaşi (11), Galaţi (10), Mureş (9), Gorj (7), iar in Maramureş, Constanţa şi Bacău (câte 6).

Situaţia este similară şi în acest an. Numai la sfârşitul lunii aprilie, la nivelul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului erau înregistrate, în sistemul de protecţie specială, 54 de minore însărcinate.

Până acum, cel mai mare număr de minore care au născut a fost în 2012, respectiv 785 de cazuri. Majoritatea fetelor care devin mame la vârste atât de fragede provin din mediul rural, din familii dezorganizate şi sărace. De multe ori, copiii născuţi în astfel de cazuri sunt abandonaţi.
Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, în 2013, în sistemul de protecţie specială au născut 123 de minore. 16 dintre ele au făcut întrerupere de sarcină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS