10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGae, prins şi încarcerat pentru evaziune cu cereale

Gae, prins şi încarcerat pentru evaziune cu cereale

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au anunțat, ieri, că l-au prins și încarcerat pe craioveanul Cristi Cătălin Gae, de 47 de ani, condamnat definitiv în aprilie la patru ani de închisoare într-un dosar de evaziune fiscală.
Craioveanul Cristi Cătălin Gae, de 47 de ani, administratorul SC Certrans SRL Craiova, a fost deferit justiţiei la începutul lunii februarie 2013, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reţinut că, între anii 2007-2009, Cătălin Gae, în calitate de administrator al SC Certrans SRL Craiova, „a desfășurat activități de comerț angro cu cereale, nedeclarând aceste operațiuni la organele fiscale și neevidențiindu-le în actele contabile, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor către bugetul de stat – TVA și impozit pe profit“. Anchetatorii au calculat că, în acest fel, Gae a adus un prejudiciu bugetului statului de 700.044 de lei. Ulterior, pentru a acoperi ilegalităţile comise şi pentru a scăpa de obligaţiile fiscale, pe 28 iulie 2008, inculpatul a cedat fictiv părţile sociale ale SC Certrans SRL către un pensionar suferind de tuberculoză, care a devenit unic asociat și administrator al societăţii. Pensionarul, care nu ştie să scrie şi să citească, a declarat în faţa procurorului că Gae l-a pus să semneze documentele după ce l-a convins că i se va mări pensia dacă semnează actele. Procurorii doljeni au mai stabilit că, ulterior, inculpatul a continuat să administreze în fapt societatea SC Certrans SRL, întocmind și folosind borderouri de achiziții cereale pentru a putea retrage constant sume importante de bani din conturile societății. La sfârşitul anului trecut, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe Cătălin Gae la şapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi a dispus ca bărbatul să achite Finanţelor suma de 700.044 de lei. Inculpatul a făcut apel împotriva sentinţei date de Tribunalul Dolj, iar, pe 15 aprilie, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv la patru ani de închisoare.
Pentru că nu a fost găsit de polițiști, inculpatul a fost dat în urmărire la nivel internațional, iar, duminică dimineață, Cristi Cătălin Gae a fost depistat și prins în comuna doljeană Bârca. Reprezentanții IPJ Dolj au mai precizat că bărbatul condamnat a fost dus în arest, urmând să fie transferat într-un penitenciar pentru a-și ispăși pedeapsa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS