12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Asociația Vasiliada, la ceas aniversar

Craiova: Asociația Vasiliada, la ceas aniversar

Asociația Vasiliada sărbătorește în această lună 13 ani de activitate social – filantropică în Sud – Vestul României. Înființată în data de 14 iunie 2001, la inițiativa Arhiepiscopiei Craiovei, Asociația Vasiliada a devenit în cei 13 ani de activitate una dintre cele mai reprezentative organizații caritabile din Oltenia.

Misiunea Asociației Vasiliada, de a oferi servicii sociale persoanelor aflate în dificultate, având la bază dragostea față de semeni, a prins contur prin intermediul numeroaselor proiecte sociale care au avut în vedere sprijinirea copiilor cu risc de abandon școlar, tinerilor postinstituționalizați, tinerilor cu dizabilități, persoanelor vârstnice și a celor fără adăpost, șomerilor și persoanelor inactive pe piața muncii.

În ultimul an, activitatea Asociației Vasiliada poate fi rezumata in cifre astfel: 2954 persoane ajutate în Dolj, Gorj și Mehedinți, 7 așezăminte sociale, 5 proiecte sociale, 31 angajati, 81 voluntari.

În cei 13 ani de activitate, Asociaţia Vasiliada s-a bucurat şi de sprijinul a numeroase personalităţi precum: Baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne, Paula Seling, Felicia Filip, Liana Stanciu, Cristian Tabără, Cristian Mihăilescu, Ducu Bertzi, Diana Țugui, dar și de susținerea a numeroși parteneri care au crezut în Asociația Vasiliada și s-au alăturat misiunii sale filantropice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS