24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutobuzele noi, așteptate la toamnă

Autobuzele noi, așteptate la toamnă

http://www.youtube.com/watch?v=FbS0_onRxs4

20 de autobuze noi, cu aer condiționat, vor circula pe străzile Craiovei. Directorul RAT Craiova, Radu Preda, a dezvăluit în emisiunea „Audiență Generală“ când sosesc autobuzele și pe ce trasee vor circula acestea. Cum vor fi botezate tramvaiele RAT și ce oferte sunt pregătite pentru tineri și șomeri puteți afla urmărind integral emisiunea pe site-ul www.gds.ro.

Primele 20 de autobuzei noi, achiziționate cu bani de la bugetul local, vor circula pe străzile Craiovei din luna septembrie, a anunțat directorul Regiei Autonome de Transport (RAT), Radu Preda, în cadrul emisiunii „Audiență Generală“ de la alege TV, care poate fi urmărită integral pe site-ul www.gds.ro. Primăria Craiova a alocat un buget de zece milioane de euro pentru achiziția a 50 de autobuze noi, iar la licitație s-a prezentat doar asocierea Solaris Bus & Coach – IAC Management SRL, producătorul și dealerul autobuzelor poloneze Solaris, cu care municipalitatea negociază contractul de achiziție.
„Anul acesta sunt alocați bani pentru 20 de autobuze, undeva cam la cinci milioane de euro. În caietul de sarcini inițial, se prevedea că autobuzele trebuie să vină în 30 de zile de la semnarea contractului. La solicitarea ofertanților, caietul de sarcini a fost modificat, iar condiția de livrare este de 60 de zile. Dacă semnăm contractul în iunie, undeva în septembrie am avea prima tranșă de autobuze. Mi-aș dori ca la 15 septembrie, când încep școlile, să avem autobuzele la Craiova. Există o comisie la primărie care dialoghează cu ei, se fac corespondențe oficiale. Îi aștept cu mare nerăbdare să vină și să ne prezinte și nouă efectiv un autobuz. Am văzut autobuzul pe internet, în momentul în care am văzut firma l-am și vizualizat“, a spus Radu Preda. Printre altele, autobuzele cu podea joasă vor avea aer condiționat, lucru important mai ales în zilele toride de vară. Prima tranșă de autobuze vor fi introduse pe traseele mai lungi.
„Este vorba de traseul E1, eventual și de traseul 3. Din punctul acesta de vedere, cam pe E1 intră toate. Acum pe acest traseu rulează 15-20 de autobuze“, a mai afirmat directorul RAT Craiova.
Radu Preda a vorbit și despre tramvaiele decorate tematic, modernizate cu 10.000 de euro/bucată de angajații RAT. Regia de transport local așteaptă propuneri de la craioveni privind temele cu care vor fi decorate următoarele tramvaie. „Vom avea unul pe tema Constantin Brâncuși. De asemenea, am primit vizita unor copii de la Liceul de Arte, care au propus să picteze un tramvai sau două cu monumentele reprezentative al Craiovei. Răspunsul meu este afirmativ“, a detaliat directorul. În emisiunea „Audiență Generală“, Radu Preda a dezvăluit și ce surprize pregătește RAT pentru tinerii cu venituri reduse și șomeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS