21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMuncitor ucis cu excavatorul

Muncitor ucis cu excavatorul

Doi muncitori ai SC TCIF Craiova, una dintre firmele care execută lucrări pentru introducerea rețelei de canalizare în comuna doljeană Poiana Mare, au fost îngropați sub un mal de pământ ieri, în jurul prânzului după ce un perete al șanțului în care lucrau s-a surpat peste ei.
Încercând să-și salveze colegii, un bărbat care opera un excavator a săpat după ei și l-a ucis pe loc pe unul dintre muncitori.
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj au fost solicitați să intervină în jurul orei 12.00, în comuna Poiana Mare, unde doi muncitori fuseseră îngropați de un mal de pământ.
La locul accidentului a fost trimis un echipaj de descarcerare și o ambulanță SMURD, iar pompierii au reușit să-l salveze pe unul din muncitori, pe Petre Țichelea, de 47 de ani, din comuna Stejari, județul Gorj.
Inițial, bărbatul a fost dus la Spitalul din Calafat, apoi a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgență Craiova, unde a rămas internat. Potrivit reprezentanților ISU Dolj, muncitorul, care era conștient atunci când a fost scos din șanț, a suferit traumatisme la nivelul toracelui și picioarelor în urma accidentului de muncă.
Medicii și pompierii nu au mai putut face însă nimic pentru Dumitru Miculete, de 25 de ani, din Craiova, care a fost decapitat de excavatorul operat de un coleg care încerca să sape după el pentru a-l salva.
La locul accidentului a fost trimisă o echipă formată din polițiști și inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, care au stabilit că muncitorii montau un racord într-un șanț adânc de aproximativ doi metri și jumătate, când unul dintre malurile șanțului s-a surpat peste ei. În urma primelor cercetări, inspectorii ITM Dolj au mai stabilit că șanțul în care lucrau cei doi muncitori nu era asigurat cu panouri, așa cum prevăd normele de protecție a muncii.
La rândul lor, polițiștii doljeni au precizat că Dumitru Stănică, de 58 de ani, din localitatea Dănciulești, Gorj, bărbatul care a operat excavatorul, este cercetat pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS