Acasă Local Preot condamnat definitiv pentru ucidere din culpă

Preot condamnat definitiv pentru ucidere din culpă

Un bărbat de 34 de ani, din Caracal, Olt, condamnat la doi ani și zece luni de închisoare pentru ucidere din culpă, a fost prins și încarcerat de polițiștii doljeni, vineri, în baza unui mandat de executare a pedepsei.
Florin Răzvan Roşianu a fost trimis în judecată pe 9 februarie 2011, fiind acuzat că a provocat un accident de circulație în urma căruia un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața.
Accidentul s-a produs pe 31 mai 2010, în jurul orei 17.00, pe DJ 642A, pe raza localităţii Băbiciu, judeţul Olt. Potrivit informațiilor oferite la acea vreme de reprezentanții IPJ Olt, Florin Răzvan Roşianu, preot în localitatea Osica de Sus, în timp ce conducea un Renault Megane, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul volanului, a lovit un cap de pod şi s-a răsturnat într-un canal de irigaţii. În urma accidentului, Dan Constantin Cazacu, de 26 de ani, din Corabia, pasager în mașina condusă de Roșianu, a murit pe loc. Șoferul a scăpat cu viață, însă a fost rănit grav, fiind transportat la Spitalul din Caracal şi, ulterior, la Spitalul de Urgență Craiova.
Polițiștii olteni au mai precizat în mai 2010 că responsabil de producerea accidentului a fost preotul Roșianu, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed pe acea porțiune de drum. Pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, iar în februarie 2011 a fost trimis în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Caracal.
În aprilie, anul trecut, instanța s-a pronunțat și l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Judecătorii din Caracal au mai hotărât ca societatea de asigurări la care Roșianu întocmise polița RCA, Carpatica Asig, să plătească familiei tânărului mort suma de 69.000 de lei drept daune morale și despăgubiri materiale.
Atât inculpatul, cât și părțile civile au făcut apel împotriva sentinței, iar joi, pe 5 iunie, Florin Răzvan Roşianu a fost condamnat definitiv. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova nu au fost de acord cu colegii lor din Caracal, care nu reținuseră și faptul că inculpatul s-a urcat băut la volan, și au hotărât ca Florin Răzvan Roşianu să execute doi ani și zece luni de închisoare pentru fapta comisă.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în cursul zilei de vineri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale l-au prins și încarcerat pe Florentin Răzvan Roșianu, pe numele căruia Judecătoria Caracal emisese un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Aldezir Marin

Exit mobile version