7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentrul Istoric, pus pe picioare

Centrul Istoric, pus pe picioare

Reamenajarea Centrului Istoric a început la jumătatea lui octombrie 2013, proiectul cuprinzând o suprafață de două hectare și jumătate. Firma care se ocupă de lucrări, Recon SA, a introdus conducte noi pentru alimentare cu apă și canalizare, cu ajutorul unor freze speciale, iar muncitorii au început să paveze străzile cu granit din Brazilia.
„Fundația clădirilor este foarte fragilă și de aceea am folosit freze, în loc să spargem“, a menționat inginer Victor Golfiță, șef de șantier. Infrastructura este refăcută aproape complet, doar strada C-Nicolaescu Plopșor mai rămânând neatacată din cele zece străzi ale Centrului Istoric
Fațadele multor clădiri au fost renovate, cu excepția clădirii Bancpost, care va fi mascată cu o perdea vegetală. Șantierul este împânzit cu buldozere și excavatoare. Oamenii din  zonă nu închid ochii la agitația din jurul lor. „Am un dosar de reclamații. Se lucrează de la 7.00 la 21.00. Ca să faci omletă trebuie să spargi ouă“, a explicat Golfiță.
În prezent, lucrările de pavare s-au mutat de pe strada Dreptății pe strada Olteț. „Va fi cel mai frumos centru din țară. Nimeni nu mai are asemenea finisaj. Chiar dacă ploile ne-au încetinit, suntem în grafic. Cred că vom termina mai devreme. Chiar oamenii, care la început înjurau, acum încep să zâmbească văzând progresul“, a conchis inginerul.
Nicușor Gavrilă – student anul I Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS