12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSindicatul Porţile de Fier depune plângere împotriva lui Remus Borza

Sindicatul Porţile de Fier depune plângere împotriva lui Remus Borza

Cristinel Popescu, liderul de sindicat de la Porţile de Fier din judeţul Mehedinţi, care se află de mai mult timp în conflict cu administratorul judiciar al Hidroelectrica, avocatul Remus Borza, a anunțat că sindicatul pe care îl conduce va depune o plângere la DNA.
Liderul de sindicat susţine că Remus Borza şi Radu Silaghi, directorul de la Hidrolectrica Serv, sunt în conflict de interese întrucât Radu Silaghi este soţul asociatei sale de la firma Euro Insol, Nicoleta Munteanu.
„Vreau să depun o plângere la DNA privind conflictul de interese dintre Remus Borza şi Radu Silaghi. Radu Silaghi este soţul doamnei Nicoleta Munteanu, asociata jumate-jumate la Euro Insol cu Remus Borza. Or, să numeşti director al firmei care prestează mentenanţa pe soţul asociatei tale, care este interesată în reducerea cheltuielilor de mentenanţă, este un evident conflict de interese al celor doi, Remus Borza şi Radu Silaghi. În ce s-a concretizat acest conflict de interese? În faptul că Hidroelectrica a făcut profit, a făcut economii pe pierderea acumulată de Hidroserv în perioada anilor 2013 şi 2014, mai exact 40 de milioane de lei pierdere pe 5 august 2013, data înfiinţării Hidroelectrica Serv, şi încă 20 de milioane de lei pierdere până la sfârşitul anului 2013. Pe primul trimestru din 2014, pierderea este de 13 milioane de lei şi ea continuă să se acumuleze”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul de sindicat de la Porţile de Fier, Cristinel Popescu.
Cristinel Popescu mai susţine că Remus Borza intenţionează să împartă Hidroelectrica Sev în trei societăţi comerciale şi să ducă apoi la falimentarea celor trei Hidroserv-uri din Oltenia ca să poată mai apoi să le scoată la vânzare.
„Intenţia lui Remus Borza este aceea de a diviza Hidroelectrica Serv nou-înfiinţată în trei societăţi comerciale şi se poate observa intenţia asta din faptul că zona de sud, reprezentată de Hidroserv Porţile de Fier, Slatina şi Râmnicu Vâlcea, a fost cea mai afectată din punct de vedere al reducerii numărului de salariaţi şi al pierderilor acumulate. Se încearcă un contract colectiv de muncă cu drepturi cât mai puţine pentru ca patronul să nu aibă probleme legate de salarizări şi de drepturi către salariaţi. Mai mult decât atât, pentru faptul că de mai mult de doi ani nu s-au făcut lucrări de mentenanţă, hidroagregatele sunt într-o stare deplorabilă în cadrul Hidroelectrica, dar se vor da sume importante de lei acestor grupări de interese, după ce vor fi privatizate”, a mai spus Cristinel Popescu.
Pentru ca să nu se ajungă la falimentare, liderul de sindicat de la Mehedinţi va depune plângere la DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS