10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRamada Plaza Craiova, gata peste un an

Ramada Plaza Craiova, gata peste un an

http://www.youtube.com/watch?v=pFttALX4J-8

\n

Fostul hotel Jiul din Craiova, aflat acum la finalul etapei de demolare, urmează să treacă, la sfârşitul lunii, la etapa de construire. După o perioadă în care lucrările au fost încetinite de condiţiile meteorologice, dar şi de expertizele tehnice, începând din luna iulie, 70 de persoane vor lucra pentru a ridica Ramada Plaza (patru și cinci stele), al doilea hotel de această categorie din România. El ar urma să fie gata în vara anului viitor.

Lucrările la fostul hotel Jiul din Craiova, aflat într-un amplu proces de modernizare pentru a fi transformat în Ramada Plaza, au ajuns aproape de finalul etapei de demolare. Începând cu luna iulie, se va trece la construirea propriu-zisă, care va dura, conform spuselor conducerii SC Jiul SA, până la iarnă, când vor începe lucrările de interior. Hotelul ar urma să fie gata în vara lui 2015. „Lucrările merg foarte bine, suntem în grafic, ne bucurăm că vremea a început să ne lase să ne facem treaba. Sperăm să nu mai plouă atât de mult ca în ultima perioadă. Altfel, încercăm să ţinem pasul de aşa manieră încât la mijlocul anului 2015 hotelul să fie operabil“, a explicat directorul SC Jiul SA, Florin Opriş.

Peste 100 de locuri de muncă pentru craioveni

La încetinirea lucrărilor au contribuit şi testele efectuate la structura clădirilor. „A trebuit să facem testele necesare pentru a avea toate informaţiile vizavi de ceea ce înseamnă structură, rezistență, analize de laborator, teste ultrasunet, astfel încât la rezultatul final – chiar dacă mai târziu decât prognoza inițială – să fim în condiţii cât se poate de bune. Mai ales că vorbim de o investiţie pentru 20-30 de ani de acum înainte“, a precizat Opriș.
În prezent, pe şantier lucrează aproximativ 20 de persoane, însă din luna iulie, numărul lor va creşte cu 50, atunci când va începe perioada de construcţie. De această perioadă depinde şi momentul angajării staff-ului care va lucra în cadrul Ramada Plaza. „Angajările, practic, urmează cursul construcţiei. În momentul în care hotelul va ajunge către final, în soft opening şi apoi în grand opening, se vor face angajările şi selecţia, partea de training şi apoi, efectiv, va avea loc intrarea în funcțiune. E vorba de un număr de peste 100 de oameni pe posturi noi, care vor fi disponibile la viitorul hotel Ramada Plaza“, a precizat directorul SC Jiul SA în legătură cu viitoarele locuri de muncă disponibile, care se adresează îndeosebi craiovenilor.

Ramada Plaza Craiova, al doilea după cel din București

Hotelul nu a fost demolat în întregime, ci a fost păstrată structura de rezistenţă, care a trecut cu bine testele. Vor urma consolidarea, cămăşuirea şi clădirea noului hotel. Demolarea este într-un stadiu aproape final, iar apoi va începe şi partea de construire şi amenajare. Investiţia se ridică la peste 12 milioane de euro, bani obţinuţi printr-un credit bancar.
Ramada Plaza va fi al treisprezecelea hotel Ramada din România şi al doilea de această categorie după cel din Bucureşti. Acesta va dispune de 162 de camere, fiecare cu o suprafață de 34 de metri pătrați, va fi dotat cu o piscină acoperită, utilizabilă pe tot timpul anului, cu saune umedă și uscată, săli de forță și de masaj. Totodată, vor exista trei restaurante (cu 80, 150 și 400 de locuri) și patru săli de conferință.
Directorul Florin Opriș a menționat că „sperăm să venim, în plus, cu atitudinea oamenilor pe care o să-i avem, cu calitatea serviciilor atât pe partea de restaurante, cât şi pe partea de hotel. Şi, nu în ultimul rând, vom veni cu elementul de parcare, foarte important în contextul actual. Știm foarte bine că aproape toate hotelurile din România – şi nu numai – suferă din punctul de vedere al spaţiilor de parcare, atât pentru maşini, cât și pentru autocare“, a adăugat Opriș. Hotelul va avea 86 de locuri de parcare.

Toate facilitățile hotelului, incluse în prețul unei camere

În ceea ce privește prețul unei camere la viitorul hotel, conducerea a menționat că acesta va fi gândit în viitor, atunci când proiectul se va încheia. „Va fi un preţ rezonabil, în conformitate cu serviciile pe care noi le oferim, şi unul cât mai atractiv pe partea de evenimente. Noi nu ne limităm doar la partea de cazare, ci ne concentrăm şi pe partea de evenimente. Foarte important de ştiut este faptul că toate dotările hotelului – începând de la parcare şi continuând cu piscina şi celelalte facilităţi – se adresează tuturor. Practic, în preţul pe care l-ai plătit pentru o cameră ai toate elementele respective disponibile, fără nici un fel de diferenţă”, a încheiat directorul.
Anca Ungurenuş
Irina Busuioc, Mădălina Scarlat – studente la Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism – Universitatea din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS