12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMRC House ne învaţă gustul autentic al bucătăriei franţuzeşti

MRC House ne învaţă gustul autentic al bucătăriei franţuzeşti

Pe o stradă liniştită a Craiovei, dincolo de freamătul obositor al centrului, de claxoane, ambuteiaje şi terase înghesuite, restaurantul MRC House îşi aşteaptă oaspeţii cu delicii belgiene, haute cuisine, saloane cochete şi cu o terasă fermecătoare. El este situat pe strada Părului, la numărul 8.

Chef Daniel van der Veken, belgian de origine, a descoperit multe din tainele gastronomiei „haute cuisine“ în Franţa, unde a lucrat, timp de şase ani, pe Coasta de Azur. A ajuns în Craiova acum câţiva ani, urmându-şi inima. Tot inima l-a îndemnat să clădească aici un altar dedicat pasiunii sale de o viaţă, bucătăria. Şi tot ea este cea care contează, spune el, atunci când te apuci de gătit. „Când am deschis restaurantul aici, nu reuşeam să găsesc pe nimeni care să fi avut o reală experienţă în preparatele franţuzeşti. Bucătarul pe care l-am ales mi-a spus, atunci când a venit, că nu are mare experienţă, dar că pune suflet. Şi dacă pui suflet, nu ai cum să nu devii un bucătar bun“.

Am deschis meniul, curioşi să aflăm ce ne poate oferi acest restaurant cu specific franţuzesc. Foie gras la tigaie cu mere şi pâine călduţă tip brioşă, supă de ceapă gratinată, pulpă de raţă confiată, marquise de ciocolată cu marmeladă de portocale sau tort basc şi îngheţată de vanilie. Numai citind numele preparatelor am alunecat într-un extaz culinar din care ne-am revenit cu greu. La MRC House, fiecare sezon are meniul său, pentru a oferi surpriza descoperirii în mod continuu de noi preparate, arome, texturi şi asortări gastronomice uimitoare.

„Surpriza fiecărui meniu este o selecţie de preparate culinare reinterpretate, din profunzimea reţetarelor bucătăriei internaţionale. Am căutat cele mai simple şi aromate preparate culinare. Am gătit după reţete vechi şi apoi le-am reinterpretat pentru a le aduce la un nivel gastronomic demn de semnătura MRC House“. Vinurile completează răsfăţul culinar, iar aranjamentul spaţiului, de o eleganţă şi o fineţe incontestabile, transformă o simplă masă într-o delectare desăvârşită a simţurilor. 

MRC House are o capacitate de 35 de locuri în interior (75 de persoane cocktail standing) şi 65 de locuri pe terasă (150 de persoane cocktail standing). Restaurantul oferă şi meniu business class în zilele lucrătoare, dar şi servicii de catering. În plus, este locul perfect pentru cei care vor să organizeze un eveniment privat sau corporate de bun gust.

„România are o bucătărie fantastică, foarte gustoasă, dar diferită de bucătăria franţuzească. Am vrut să le ofer craiovenilor posibilitatea de a descoperi şi gustul autentic al preparatelor specifice culturii mele“. Mergeţi la MRC House, aruncaţi o privire peste meniu şi vă veţi convinge că chef Daniel a reuşit ceea ce şi-a propus. Nu vă rămâne decât să lăsaţi răsfăţaţi de rafinamentul mâncărurilor franţuzeşti, alături de un pahar de vin bun.

MRC House se află în Craiova, Strada Părului, nr. 8 (Google Maps). Telefon: 0749144616, Web: www.mrchouse.ro. Program: Luni – Vineri, 09:00 – 24:00

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS