17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondescu şi Temelescu, judecaţi în libertate

Condescu şi Temelescu, judecaţi în libertate

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au hotărât, ieri după-amiază, ca fostul preşedinte al Clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, şi fostul  vicepreşedinte Viorel Temelescu să fie judecaţi în stare de libertate în dosarul în care sunt acuzaţi că au prejudiciat clubul cu peste 2,6 milioane de lei.
În dosarul cu nr. 1745/104/2014, întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Marin Condescu, preşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de spălare de bani, înşelăciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Anchetatorii au reţinut că Marin Condescu a făcut mai multe împrumuturi la o bancă comercială pentru a finanţa, pentru perioade scurte de timp, Clubul Pandurii Târgu Jiu. Ulterior, Condescu şi-ar fi însuşit în mod nelegal peste 2,6 milioane de lei, bani ce ar reprezenta diferenţe de curs valutar, diferenţe care au fost calculate şi în cazul unor împrumuturi acordate în lei.
În plus, Condescu ar fi fost implicat într-o afacere cu bani pentru tichete de masă sau cadou, derulată între SC Edenred (sponsor al echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu), fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) şi Clubul Pandurii, afacere în care Clubul ar fi funcţionat ca intermediar. Mai exact, procurorii au susţinut că au probe prin care pot demonstra că trei contracte de cesiune cu firma SC Edenred România, care asigura tichetele de masă pentru minerii din cadrul SNLO, au fost falsificate, având ca dată a încheierii 23 martie 2011, 6 aprilie şi 29 septembrie 2011. Pe cele trei contracte, semnătura de la rubrica «Cedent» nu aparţinea societăţii Edenred, iar ştampila folosită nu era autentică. Potrivit anchetatorilor, folosindu-se de cele trei contracte false, cei doi inculpaţi ar fi indus în eroare SNLO, care a virat în conturile clubului Pandurii două sume de 900.000 de lei şi încă o sumă de 1,6 milioane de lei. După o perioadă de timp, aceste sume ar fi fost livrate de clubul Pandurii către SC Edenred România.
În acelaşi dosar, Viorel Temelescu este acuzat de complicitate la comiterea infracţiunii de înşelăciune şi uz de fals.
La începutul lunii mai, dosarul în care au fost deferiţi justiţiei cei doi inculpaţi a fost strămutat pe rolul Tribunalului Olt, instanţă care, pe 23 mai, a respins cererea de arestare preventivă a inculpaţilor formulată de procurori. În schimb, instanţa din Slatina a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de cei doi inculpaţi.
Atât procurorii, cât şi Condescu şi Temelescu au contestat hotărârea instanţei, iar ieri, Curtea de Apel Craiova le-a respins acţiunile. Inculpaţii vor fi judecaţi în continuare în stare de libertate, însă sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS