11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalExpoziţie de icoane pe sticlă la Râmnicu Vâlcea

Expoziţie de icoane pe sticlă la Râmnicu Vâlcea

\n

Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, a inaugurat ieri o expoziţie de icoane pe sticlă realizată de tinerii din centrul catehetic al Parohiei Băbeni I. Expoziţia a fost vernisată pe aleea din faţa Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea, cu ocazia Zilei internaţionale a copilului, care a coincis cu Duminica părinţilor şi a copiilor.

Prezentarea expoziţiei şi a membrilor cercului de pictură care au realizat icoanele a fost făcută de către pr. Constantin Olariu, inspector pentru catehizarea tineretului în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului. Tinerii iconari, membri ai Cercului de pictură „Dialog plastic” al Parohiei Băbeni I, coordonaţi de pr. Emil Rădulescu şi Mioara Plop, cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, al Arhiepiscopiei Râmnicului şi al parohiei, au participat în ultimii ani la o serie de tabere de creaţie, organizate în staţiunea Călimăneşti-Căciulata din judeţul Vâlcea. Lucrările realizate au fost vernisate  în cadrul unor concursuri de pictură, unde au obţinut premii importante, între care amintim premiul I la ediţia de anul acesta a Concursului „Vâlcea artistică”.

Expoziţia de la Râmnicu Vâlcea se alătură celor de acelaşi gen organizate în alte localități din țară, creionând astfel un itinerariu al promovării valorilor spiritual-culturale ale Ortodoxiei româneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS