12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCorniţoiu scapă de mirosul pestilenţial

Corniţoiu scapă de mirosul pestilenţial

Craiovenii care locuiesc în Craioviţa Nouă, Corniţoiu, George Enescu (zona magazinului Lidl) vor scăpa, în sfârşit, de duhoarea care răzbate dinspre parcul Corniţoiu şi care îi sufocă de ani buni. Canalul colector va fi casetat şi amenajat pe tronsonul cuprins între străzile Deceneu şi Bariera Vâlcii şi se vor face lucrări de drenare a izvoarelor costiere de pe strada Pârâului. Administraţia locală a semnat în urmă cu trei zile contractul pentru amenajarea canalului Corniţoiu (contractul de lucrări nr. 77614/28.05.2014). „Investiţia va fi finanţată exclusiv din fonduri de la bugetul local, iar valoarea contractului este de 3.397.777,88 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 815.466,69 lei“, se arată într-un comunicat al Primăriei Craiova.
Firmele care se vor ocupa de lucrări sunt SC Recon SA şi SC Civilcad SRL, iar acestea au patru luni la dispoziţie să amenajeze canalul.
Casetarea canalului din Corniţoiu se va face pe trei tronsoane: tronsonul I cuprins între Bariera Vâlcii şi strada Deceneu, tronsonul II cuprins între cimitirul Sineasca şi strada George Enescu şi tronsonul III care cuprinde strada Pârâului, unde se vor face lucrări de drenare a izvoarelor din zonă şi de deversare a apei captate în canalizarea pluvială existentă. Până în prezent, au fost licitate lucrările doar pentru tronsoanele I şi III.
Pentru tronsonul II sunt probleme, deoarece aici se găsesc proprietăţi private, iar pentru demararea lucrărilor se impun exproprieri.
Canalul colector este o problemă veche în Craiova. Acesta a fost proiectat să preia apele pluviale de la CET2, numai că sute de locuinţe s-au branşat la această conductă pentru că zona de nord a oraşului era fără canalizare, iar dejecţiile ajungeau tocmai în Balta Craioviţei. De aici şi mirosul pestilenţial care se simte în Corniţoiu, Craioviţa şi George Enescu.
Municipalitatea consideră că lucrările de casetare a canalului vor duce la „salubrizarea zonei, înlăturarea mirosurilor neplăcute, a țânţarilor şi a altor dăunători a căror prezenţă este favorizată de situaţia actuală. În acest fel, vor fi asigurate şi condiţiile unei bune funcţionări şi exploatări corespunzătoare a reţelelor de canalizare, unei viitoare amenajări peisagistice a zonei“, se arată în acelaşi comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS