21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCartierul chinezesc, construit de la 1 septembrie

Cartierul chinezesc, construit de la 1 septembrie

http://www.youtube.com/watch?v=_9rzRgsH7vs

Investiţia imobiliară de pe strada Caracal este estimată la peste 35 de milioane de euro. Craiovenii pot opta până la 1 august pentru locuinţe de 21.000 – 45.000 de euro. Citiţi mai jos care sunt condiţiile şi ce acte sunt necesare.

Constructorii chinezi de la Shandong Ningjian Construction Group Investment Romania SRL vor demara pe 1 septembrie 2014 construirea unui cartier rezidenţial de 1.800 de apartamente pe strada Caracal, nr. 132, au anunţat ieri reprezentanţii Primăriei Craiova. Investiţia este estimată la peste 35 de milioane de euro. Cartierul va avea 17 blocuri cu câte zece etaje, locuinţele fiind tip garsonieră şi apartamente cu două şi trei camere. Preţurile de vânzare sunt estimate la 21.500 – 45.000 de euro inclusiv TVA (75 mp), în funcţie de suprafaţă.

Actele necesare

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a susţinut ieri o conferinţă de presă în care a explicat etapele derulării acestui proiect. Pe scurt, până la 1 august craiovenii care doresc să-şi cumpere locuinţe în viitorul cartier chinezesc trebuie să depună un dosar la primărie, compus dintr-o cerere-tip şi o serie de documente doveditoare a capacităţii financiare. Cererea-tip poate fi găsită pe site-ul primăriei sau la registratura instituţiei. Documentele doveditoare care trebuie anexate la dosar sunt următoarele: acte doveditoare privind veniturile nete realizate în ultima lună pentru soţ, soţie şi copiii majori; adeverinţă cu salariul net; cupon de şomaj sau adeverinţă de la AJOFM; cupon de pensie; declaraţie de impunere de la ANAF pentru situaţia în care se obţin venituri din activităţi independente ca PFA sau societăţi comerciale; o declaraţie notarială pentru situaţia în care nu se obţin venituri; copie xerox de pe actele de naştere şi de identitate pentru soţ, soţie, copii şi, după caz, ale altor persoane care locuiesc împreună cu solicitantul; copie de pe diploma aferentă ultimei şcoli absolvite; un certificat ROL de la Direcţia de impozite şi taxe a Primăriei Craiova. „Preţurile sunt similare cu cele ale locuinţelor ANL scoase la vânzare. S-a dorit o continuare a programului ANL, care este suspendat în toată ţara din lipsa fondurilor, dar sunt admise şi cererile celor care au depăşit vârsta de 35 de ani“, a spus Olguţa Vasilescu. Dosarele se depun la primărie, care întocmeşte o listă cu priorităţile, după principiul „primul venit, primul servit“. Nu vor avea prioritate cei care au deja o locuinţă sau nu stau în Craiova.

Avans de 3.000 de euro

Cele 6,7 hectare de teren pe care se construieşte cartierul sunt concesionate de chinezi de la primărie. La rândul său, municipalitatea a preluat terenul de la MApN, cu obligaţia ca 250 de locuinţe să fie puse la dispoziţia Armatei.
„La ora actuală, sunt depuse deja 300 de cereri la primărie, dar avem şi 700 de solicitări din partea Armatei. Craiovenii ar trebui să se grăbească“, a mai afirmat primarul Olguţa Vasilescu. Craiovenii care vor locuinţă trebuie să plătească un avans de circa 3.000 de euro direct către constructor în momentul semnării precontractului de vânzare-cumpărare. Restul se achită în momentul predării apartamentului. În funcţie de opţiunile craiovenilor, chinezii vor realiza proiectul viitorului cartier. „Cel mai avantajos program pe care noi îl recomandăm este în continuare Prima Casă. Dar acesta se adresează doar tinerilor sub 35 de ani. Ceilalţi va trebui să-şi ia credite prin bănci. (…) Dacă sunt mai multe cereri nesoluţionate, la modul că se mai poate construi un cartier, vă anunţ că suntem dispuşi să scoatem la concesiune încă un teren pe strada Dimitrie Gerota, pe care îl avem deja prevăzut pentru construirea de locuinţe“, a anunţat primarul. Potrivit primăriei, constructorii chinezi vor lucra cu subantreprenori şi materiale autohtone, iar 80% din forţa de muncă angajată va fi din Craiova. Zona rezidenţială ar putea fi botezată cartierul chinezesc, cu condiţia ca firma constructoare să-l personalizeze. „I-am rugat pe chinezi să pună acoperişul la aceste blocuri stil pagodă, ca să putem să-i dăm denumirea de cartier chinezesc. Iniţial, ei se gândiseră să construiască exact cum este în România – tip planşeu. Apartamentele de la ultimul etaj cred că se vor vinde cel mai bine, pentru că au o vedere foarte frumoasă deasupra Parcului «Nicolae Romanescu»“, a precizat Olguţa Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS