21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSeverineanul care a pus explozibil într-un bloc, prins de poliţişti

Severineanul care a pus explozibil într-un bloc, prins de poliţişti

Polițiștii din Mehedinţi, Dolj şi Timiş au reuşit să identifice şi să prindă persoana care, pe 22 mai, a plasat un dispozitiv explozibil în căminul de vizitare al unui bloc de locuinţe din Drobeta Turnu Severin.
În după-amiaza zilei de joi, un instalator a sunat la 112 şi a anunţat că, în căminul de vizitare al unui bloc de pe strada Migdalului, din cartierul Crihala, a descoperit o geantă suspectă.
La adresa indicată au fost trimise mai multe echipaje de poliţişti, dar şi o echipă de genişti, care au stabilit că este vorba de un dispozitiv artizanal cu încărcătură pirotehnică de tipul celei folosite în confecţionarea artificiilor. Pachetul conţinea aproximativ trei kilograme de produs explozibil.
Joi seară, dispozitivul artizanal a fost ridicat de o echipă de genişti, după care a fost detonat controlat. Lucrătorii de la Brigada Antitero din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI) care au efectuat detonarea au susţinut că, dacă ar fi explodat, dispozitivul artizanal ar fi putut distruge parterul blocului în care a fost găsit.
În aceeaşi seară, poliţiştii şi ofiţerii SRI au început cercetările pentru depistarea persoanei care a „plantat“ dispozitivul exploziv în scara blocului, iar vineri şi duminică s-au alăturat anchetei şi poliţiştii din Dolj şi Timiş.
Astfel, în total, peste 80 de poliţişti au descins în nouă locaţii din cele trei judeţe – Mehedinţi, Dolj şi Timiş, iar duminică seară au reuşit să-l prindă pe suspect, un tânăr de 27 de ani din Drobeta Turnu Severin.
Ieri, oamenii legii au comunicat că tânărul ar fi încercat să arunce în aer atât apartamentul său, cât şi pe cele ale unor cunoştinţe. „Din investigaţiile efectuate în cauză au rezultat indicii că, pe 22 mai, acesta ar fi deținut și ascuns, în căminul de vizitare al unui imobil din localitatea de domiciliu, un dispozitiv artizanal cu încărcătură pirotehnică de tipul celei folosite în confecţionarea artificiilor. Acțiunea a vizat atât locuința bărbatului, cât și pe cele ale unor cunoștințe ale acestuia, fiind ridicate mijloace materiale de probă pentru documentarea întregii activități infracționale“, au precizat anchetatorii.
Duminică seară, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de producere, experimentare, prelucrare, deţinere, transport ori folosirea materiilor explozive sau orice alte operaţiuni privind circulaţia acestora, fără drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS