16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLucrările la canal întârzie asfaltarea străzii Râului

Lucrările la canal întârzie asfaltarea străzii Râului

Firmele aflate pe tronsonul de pe strada Râului, unde sunt efectuate lucrări de reabilitare a carosabilului, sunt deranjate de ritmul în care se desfăşoară acestea. Mai multe persoane care îşi desfăşoară activitatea în zonă spun că firma constructoare, Tel Drum SA, nu pare să se mişte prea repede şi, astfel, le sunt afectate afacerile. De fapt, problema ar fi la firma TMUCB, care trebuie să refacă o porţiune de canal inclusă în masterplanul de apă şi canalizare, o lucrare aşteptată de Tel Drum pentru a se putea apuca serios de muncă.

Service-urile auto, depozitele şi mai multe societăţi comerciale de pe strada Râului sunt deranjate de ritmul lucrărilor efectuate de firma Tel Drum SA. Aceştia acuză faptul că le-a fost promisă darea în funcţiune a intrării dinspre Calafat, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum.
„Cei de la firmă ne-au lăsat cu lucrările aşa cum s-au apucat. Strada au spart-o şi pe partea stângă, la intrarea dinspre Calafat, şi la fel au lăsat-o şi pe asta. Din partea cealaltă, accesul este obstrucţionat oricum total, iar în partea asta se circulă pe o singură bandă, aşa cum se poate“, a explicat Dan Fronie, şef de service la SC Rokor Trading SRL. Acesta a menţionat că reprezentanţi ai primăriei au venit într-o vizită pe teren „şi ne-au promis că intrarea dinspre Calafat, cea care mai era cât de cât bunicică, o s-o dea în funcţiune până pe 15 mai. Nu este absolut nimeni la lucrarea asta. Mai vin muncitorii, stau o oră-două, o oră-două pleacă“, a completat Fronie.

„Luăm în calcul rezilierea contractului“

Surse din cadrul municipalităţii spun că lucrările s-ar desfăşura greu pentru că sunt ţinute în loc de alte lucrări, cele efectuate pe masterplanul de apă şi canalizare. Problema ar fi la firma TMUCB, liderul de asociere în consorţiul cu Mitliv SA în ceea ce priveşte aceste lucrări, care includ şi canalul colector de pe strada Râului.
„Este o situaţie delicată pe canalul de pe strada Râului. În şedinţa de mâine (astăzi – n.r.) vom discuta acest aspect cu reprezentanţii firmei şi luăm în calcul să deschidem un cont bancar escrow (depozit colateral care are ca scop principal protejarea participanţilor la tranzacţii comerciale – n.r.), astfel încât firma să aloce toate resursele acestei lucrări. Din câte ştiu, lucrările trebuie terminate în luna mai. Ei (TMUCB – n.r.) au invocat ploile din ultima vreme, dar asta nu justifică întârzierile. Luăm în calcul rezilierea contractului, deşi acest lucru ar crea dificultăţi deoarece este vorba de un proiect pe fonduri europene“, au declarat surse apropiate proiectului din cadrul Primăriei Craiova.

TMUCB: „Problemele sunt sub control“

Firma TMUCB susţine, însă, că nu sunt probleme grave şi că situaţia este sub control. „Sunt probleme ca peste tot, dar se rezolvă. Sunt sub control, o să le rezolvăm, nu ştiu ce aţi auzit dumneavoastră, dar se rezolvă. Termenul este anul acesta, aşa că mai avem. Acolo, la canalul de pe strada Râului, e altă problemă. E pânza freatică sus, au fost ploile care au fost şi din cauza asta ne-a întârziat două săptămâni. Acolo a plouat încontinuu. Singura problemă de întârziere gravă este aceasta, dar este sub control şi acolo şi se rezolvă cât de repede“, a explicat managerul de proiect din partea TMUCB SA, Adrian Dumitru.
Reprezentanţii celeilalte firme care face parte din consorţiul pentru masterplanul de apă şi canalizare, Mitliv SA, nu a avut de efectuat lucrări în zona străzii Râului, însă cunoaşte problema. „La noi, lucrările merg bine. Din păcate, este o problemă la colegii noştri de la TMUCB. Din câte ştiu eu, şi primăria, şi noi, şi Compania de Apă punem o foarte mare presiune. Au şi ei ceva circumstanţe atenuante pentru că nu i-au lăsat ploile. Acolo sunt nişte izvoare uluitoare, nu am văzut aşa ceva de când sunt. Pentru trei metri de conductă, pe care trebuie să îi bage între strada Târgului şi strada Râului, trag de nu ştiu cât timp. Îi ţin şi ploile, este şi natura de vină, dar este şi vina lor. A fost şi o situaţie neprevăzută acolo, a trebuit să schimbe soluţia în proiect, este un cumul de factori, dar, într-adevăr, Tel Drum, din câte ştiu din şedinţele de la primărie, nu poate să mai lucreze din cauza acelor trei metri de conductă de care se ocupă TMUCB“, a explicat Liviu Cioană, director Mitliv SA.

Termenul de încheiere a lucrărilor, 31 mai

Beneficiarul proiectului ce vizează extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în Craiova, Compania de Apă Oltenia (CAO), a transmis că strada Râului face parte din acest proiect cu lucrarea de extindere canalizare menajeră pe o lungime de 383 de metri.
„Termenul pentru finalizarea lucrării transmis de către Antreprenor – TMUCB SA Bucureşti – este 31.05.2014. Lucrările sunt întârziate din cauza apei freatice existente şi se depun eforturi pentru recuperarea întârzierilor“, se arată în răspunsul CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS