7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Evenimentele culturale ale săptămânii încep la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, unde miercuri, 21 mai, de la ora 19.00, se joacă spectacolul „Tartuffe“ de Moliere, în regia lui Kincses Elemer. Joi, 22 mai, de la ora 11.00, sunt invitaţi la Naţionalul craiovean micuţii pentru a vedea spectacolul „Prostia omenească“ de Ion Creangă în regia lui Alexandru Boureanu. La ceas de seară, de la ora 19.00, se pune în scenă spectacolul sorescian „Ăl de l-a văzut pe Dumnezeu“, o adaptare după „La Lilieci“ de Marin Sorescu, în regia actriţei Mirela Cioabă.
Vineri, de la ora 17.00, la sala „I. D. Sîrbu“, Naționalul craiovean propune publicului o nouă reprezentaţie, din seria spectacolelor-lectură „Autorii sunt în sală“, deschisă anul trecut. Dramaturgul invitat este Valentin Nicolau şi a sa piesă „Păstrează copia şi nu uita originalul“. Din distribuţie fac parte Mircea Cornișteanu și Claudiu Bleonț. Intrarea publicului este liberă.
Invitaţia de vineri seară de la ora 19.00 de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ poartă titlul spectacolului „Apocalipsa după Shakespeare“, de W. Shakespeare, în regia lui Janusz Wiśniewski. O armată de suflete aflate în purgatoriu traversează spectacolul, pendulând prin zone obscure, materializându-se din când în când în ritmuri de o constantă dictată de peste lumi. Cele două tărâmuri, ale viilor şi morţilor, aflate în permanent contact magic, se întrepătrund până la topirea graniţelor, într-un mix de epoci apuse, fiecare cu personajele şi culoarea vremii.

Din lumea teatrului pe portative muzicale

Filarmonica „Oltenia“ vă invită tot vineri, de la ora 19.00, la un Concert simfonic extraordinar susţinut de muzicienii de la Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam. La pupitrul dirijoral se va afla Theo Wolters din Olanda, iar solişti vor fi Liviu Prunaru (vioară) şi Valentina Svyatlovskaya – Prunaru (vioară) şi Gregor Horsch din Olanda (violoncel). Din program fac parte Simfonia a VIII-a în Si minor, D.759, „Neterminată“ de Franz Schubert, „Poème de l’Amitié“ pentru două viori şi orchestră, op. 26 (aranjament pentru orchestră de coarde de Dan Dediu) de Eugène Ysaÿe şi Dublul concert în La minor pentru vioară şi violoncel, op. 102, de Johannes Brahms. Preţul biletelor este de 20 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenţi, pensionari, concertul fiind inclus în abonament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS