Acasă Local Arestat pentru furturi cu… repetiţie

Arestat pentru furturi cu… repetiţie

Un tânăr de 19 ani din comuna doljeană Dobroteşti, suspectat de comiterea infracţiunii de furt calificat după ce a „călcat“ în mai multe rânduri aceiaşi localnici, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au comunicat că, în cursul zilei de vineri, agenţii de la Secţia Daneţi l-au reţinut pe Andrei Dumitraşcu, de 19 ani, din comuna Dobrotești, suspectat de comiterea mai multor furturi din locuinţe din localitatea de domiciliu, în perioada iunie 2013 – aprilie 2014.
Astfel, poliţiştii doljeni au spus că, în noaptea de 14 spre 15 iunie 2013, tânărul a sărit gardul în gospodăria lui Ion Bădan şi a furat patru jante auto, pe care, după aceea, le-a vândut la un service din Craiova.
După câteva zile, acelaşi Dumitraşcu l-a „vizitat“ din nou pe Ion Bădan şi i-a furat cerealele depozitate într-o anexă din gospodărie, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind calculat la aproximativ 7.000 de lei.    
Ulterior, în cursul lunii februarie 2014, Dumitraşcu l-a „călcat“ pe Ion Popescu, din Dobroteşti, de la care a sustras un cazan şi un prelungitor, pe care le-a vândut. După două luni, în noaptea de 16 spre 17 aprilie, Andrei Dumitraşcu s-a întors la Ion Popescu şi, de data aceasta, i-a furat un aparat de sudură şi o prelată, pe care le-a vândut ulterior. Poliţiştii doljeni mai spun că, tot în aprilie, Dumitraşcu a mai comis două furturi în dauna unui localnic. Este vorba de Vasile Ispas, un alt bărbat din Dobroteşti, care, în două nopţi diferite, a fost „uşurat“ de Andrei Dumitraşcu de patru motoare electrice şi un redresor, bunuri pe care le-a vândut după comiterea furturilor.
În cursul zilei de vineri, după ce a fost audiat de poliţişti, Andrei Dumitraşcu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în aceeaşi zi a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a emis pe numele tânărului un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile (de pe 16 mai până pe 14 iunie, inclusiv), după care poliţiştii l-au dus în arest.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version