16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalArestat pentru furturi cu... repetiţie

Arestat pentru furturi cu… repetiţie

Un tânăr de 19 ani din comuna doljeană Dobroteşti, suspectat de comiterea infracţiunii de furt calificat după ce a „călcat“ în mai multe rânduri aceiaşi localnici, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au comunicat că, în cursul zilei de vineri, agenţii de la Secţia Daneţi l-au reţinut pe Andrei Dumitraşcu, de 19 ani, din comuna Dobrotești, suspectat de comiterea mai multor furturi din locuinţe din localitatea de domiciliu, în perioada iunie 2013 – aprilie 2014.
Astfel, poliţiştii doljeni au spus că, în noaptea de 14 spre 15 iunie 2013, tânărul a sărit gardul în gospodăria lui Ion Bădan şi a furat patru jante auto, pe care, după aceea, le-a vândut la un service din Craiova.
După câteva zile, acelaşi Dumitraşcu l-a „vizitat“ din nou pe Ion Bădan şi i-a furat cerealele depozitate într-o anexă din gospodărie, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind calculat la aproximativ 7.000 de lei.    
Ulterior, în cursul lunii februarie 2014, Dumitraşcu l-a „călcat“ pe Ion Popescu, din Dobroteşti, de la care a sustras un cazan şi un prelungitor, pe care le-a vândut. După două luni, în noaptea de 16 spre 17 aprilie, Andrei Dumitraşcu s-a întors la Ion Popescu şi, de data aceasta, i-a furat un aparat de sudură şi o prelată, pe care le-a vândut ulterior. Poliţiştii doljeni mai spun că, tot în aprilie, Dumitraşcu a mai comis două furturi în dauna unui localnic. Este vorba de Vasile Ispas, un alt bărbat din Dobroteşti, care, în două nopţi diferite, a fost „uşurat“ de Andrei Dumitraşcu de patru motoare electrice şi un redresor, bunuri pe care le-a vândut după comiterea furturilor.
În cursul zilei de vineri, după ce a fost audiat de poliţişti, Andrei Dumitraşcu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în aceeaşi zi a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a emis pe numele tânărului un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile (de pe 16 mai până pe 14 iunie, inclusiv), după care poliţiştii l-au dus în arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS