8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Alunecări de teren la Alimpeşti, Cătunele şi Berleşti

Gorj: Alunecări de teren la Alimpeşti, Cătunele şi Berleşti

Precipitaţiile abundente din ultimele ore au produs în această după amiază şapte alunecări de teren în comunele Alimpeşti, Cătunele şi Berleşti.

Ultima informare transmisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj arată o creştere a numărului de localităţi afectate de inundaţii. Astfel numărul total de localităţi şi obiective afectate de inundaţiile de joi sunt: un oraş, 14 comune cu 25  sate componente, cinci gospodării (patru curţi şi un beci), 10 fântâni, 274 de hectare de teren agricol, opt stâlpi de telecomunicaţii, 6,3 kilometri de drum comunal, 1,83 kilometri de drum judeţean, trei poduri şi două podeţe.

Faţă de prima parte a zilei, au mai apărut probleme în comuna Alimpeşti, la DJ 675C, acoperit de apă pe o lungime de 1,5 kilometri şi la DJ 605C afectat pe 300 de metri.

În satul Nistoreşti au fost afectate şapte hectare de teren arabil şi inundat D.C. 38 pe 2 kilometri. În satul Cosor, tot din Alimpeşti, s-a activat alunecarea de teren cu risc de distrugere a drumului comunal Alimpeşti-Corsor, pe o lungime de 70 de metri, fiind afectat şi D.C. 25 pe o distanţă de 0,85 kilometri. În satul Sârbeşti au fost afectate drumurile săteşti D.S. 12 pe o lungime de un kilometru şi D.S. 13 pe o lungime de 0,5 kilometri. De asemenea, în satul Alimpeşti au fost afectate circa 8 hectare de teren arabil şi a fost inundat D.S. 15 pe o lungime de  0,65 kilometri, precum şi 10 fântâni.

Totodată, în comuna Cătunele, satul Lupoaia s-a produs o alunecare de teren pe D.S. 394, iar în satul Valea Perilor s-a produs o alunecare de teren în zona bazinului de apă, precum şi pe D.S. 242, pe uliţa Ciobanu. În satul Steic este reactivată o alunecare de teren pe D.S. 214, iar în satul Valea Mînăstirii a avut loc o alunecare de teren pe D.S. 182, zona Gogan. Şi în comuna Berleşti s-a produs o alunecare de teren pe D.C. 27B.


Editor: Delia Pătru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS