13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu viteză spre moarte

Cu viteză spre moarte

Un bărbat din municipiul Craiova şi-a pierdut viaţa ieri-dimineaţă, în jurul orei 4.00, după ce s-a răsturnat pe câmp cu maşina pe care o conducea, la intrare în comuna doljeană Radovan. Cei doi pasageri din maşină au fost răniţi.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, Adrian Ghiţă, de 39 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism Jaguar, înmatriculat în Spania, pe DN 56, dinspre Calafat către Craiova, la intrare în comuna Radovan a pierdut controlul direcţiei, a ieşit de pe şosea şi s-a răsturnat pe câmp.
Accidentul de circulaţie a fost anunţat prin 112 de unul dintre cei doi pasageri ai autoturismului condus de Ghiţă, iar la faţa locului au fost trimise două ambulanţe SMURD, un echipaj de descarcerare, dar şi o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Dolj. Medicii nu au mai putut face nimic pentru şoferul de 39 de ani, care a murit pe loc. Cei doi pasageri, Marius Stancu, de 34 de ani, şi Adrian Nuţă, de 39 de ani, ambii din Craiova, au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde au primit primele îngrijiri medicale.
Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova au precizat pentru GdS că cei doi bărbaţi au fost aduşi la Unitatea de Primiri Urgenţe la ora 5.35, iar medicii au stabilit că leziunile suferite nu le pun viaţa în pericol. Marius Stancu a suferit un traumatism cranian uşor şi o contuzie de umăr, iar după ce a primit îngrijiri medicale, în jurul orei 8.00, a fost externat. În schimb, Adrian Nuţă a suferit un traumatism cranian şi mai multe contuzii şi a rămas internat în secţia de urgenţă al spitalului.
În urma primelor cercetări, poliţiştii doljeni au stabilit că Adrian Ghiţă a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat din cauza vitezei excesive cu care circula. Poliţiştii doljeni au întocmit un dosar penal şi continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care şi-a pierdut viaţa şoferul de 39 de ani.
DN 56 (Craiova – Giubega – Calafat) este pe locul trei într-o ierarhie a drumurilor cele mai periculoase din judeţul Dolj, după DN 6 (Filiaşi – Craiova – Dioşti) şi DN 55 (Craiova – Rojişte – Bechet).
Ultimul accident mortal a fost înregistrat pe DN 56, în apropiere de comuna Radovan, pe 8 ianuarie, când un bărbat de 41 de ani a murit pe loc, iar cei doi copii ai săi, un băiat de 15 ani şi o fată de 17 ani, au fost răniţi. Accidentul a fost produs de Silviu Lung, care a intrat cu Mercedesul pe contrasens şi a lovit frontal un Renault condus de Constantin Niţu, de 41 de ani, din comuna Moţăţei.
Pe 14 august 2011, o femeie de 30 de ani din Băileşti şi-a pierdut viaţa după ce a pierdut controlul BMW-ului pe care îl conducea pe DN 56 şi s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS