6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBursa locurilor de muncă on-line

Bursa locurilor de muncă on-line

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, alături de alte agenţii similare din ţară, precum şi asociaţii şi fundaţii, vor derula Bursa locurilor de muncă on-line. Proiectul are o valoare de 7,8 milioane de lei şi a beneficiat de o finanţare nerambursabilă de 5,9 milioane de lei, din valoarea totală, prin Fondul Social European. Pentru a realiza acest proiect, AJOFM Hunedoara, în calitate de solicitant, a dezvoltat un parteneriat interregional cu Serviciul Public de Ocupare (SPO) şi organizaţii private din patru regiuni: AJOFM Alba, AJOFM Gorj, AJOFM Maramureş, Fundaţia Mara, Asociaţia Psihologilor Gorjeni, SC Artemis SRL şi SC Rogepa SRL. Bursa locurilor de muncă on-line se va desfăşura timp de 18 luni, începând cu 1 iunie 2014. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea și diversificarea tipurilor de servicii furnizate clienților SPO din regiunea Vest, regiunea Centru, regiunea Sud-Vest Oltenia și regiunea Nord-Vest, prin simplificarea accesului la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă.

Crearea de alternative

Potrivit AJOFM Gorj, proiectul oferă o alternativă la serviciile clasice de mediere a forței de muncă prin intermediul Bursei Locurilor de Muncă, deschizând oportunitatea accesării on-line a acestor servicii, sub forma unui serviciu de tip „self-service“ – Bursa locurilor de muncă on-line prin crearea unei platforme informatice integrate care permite furnizarea on-line a măsurilor active de ocupare. Proiectul propune o soluție viabilă de dezvoltare a serviciilor de tip „self-service“, adresate beneficiarilor SPO – angajatori și persoane în căutarea unui loc de muncă. „Înscrierea persoanei într-o bursă a locurilor de muncă on-line înseamnă un transfer al efortului de implementare a activităților de mediere a muncii către o aplicație informatică care funcționează și oferă servicii fără întrerupere. Soluția generează o participare permanentă a angajatorilor și șomerilor în procesul de negociere pentru ocuparea unui loc de muncă. Participarea la bursă este o opțiune disponibilă în orice interval orar și în oricare zi a săptămânii, ceea ce deschide posibilitatea persoanelor în căutarea unui loc de muncă de a fi selectate pentru angajare în afara granițelor țării și în afara spațiului european. Prin această aplicație, programarea interviului devine o opțiune care poate fi stabilită de comun acord între cele două părți, solicitant și angajator. Proiectul sprijină Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din patru județe în dezvoltarea ofertei de servicii publice de ocupare, prin introducerea unor servicii de tip «self-service». Sunt sprijinite 30 de persoane, angajate în cadrul Serviciilor Publice de Ocupare, ce urmează a fi inițiate în utilizarea serviciului on-line, astfel încât activitatea profesională să beneficieze de un plus de calitate. Cel puțin 30% din șomerii înregistrați la SPO vor beneficia de serviciile furnizate prin intermediul bursei on-line, acestora fiindu-le realizat, în perioada de implementare a proiectului, profilul profesional. Această activitate se va permanentiza astfel încât fiecare persoană intrată în evidențele AJOFM să poată fi cuprinsă în acest serviciu.
Vor fi înființate 22 de posturi fixe în 11 agenții locale – două posturi în fiecare locație. Aceste posturi vor fi dotate cu echipamentul necesar susținerii unui interviu video, între angajator și persoana în căutarea unui loc de muncă“, a declarat Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS