15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDezastru în urma ploilor la Bălăciţa

Dezastru în urma ploilor la Bălăciţa

\n

Oamenii din comuna Bălăciţa, judeţul Mehedinţi, acolo unde furia naturii s-a dezlănţuit în urmă cu 48 de ore, sunt foarte revoltaţi. Mai bine de 40 de familii au fost afectate, apa le-a intrat în case, în beciuri, iar unii dintre ei au rămas şi fără animale. Localnicii încearcă acum să salveze ce se mai poate.
„S-a dus totul…  Nu mai avem nimic, nici făină, nici grâu, nici porumb, totul a fost luat de ape. A intrat în casă, s-au umflat uşi, dulapuri, suntem vai de capul nostru“, a spus un localnic din Gvardeniţa.
În urma apelor retrase au rămas mâlul şi mizeria. Fântânile cu apă potabilă sunt şi ele afectate, iar localnicii au apelat la pompe pentru a le curăţa.
„În toate camerele a intrat apa. Acum este numai nămol, pentru că apa s-a scurs şi a rămas mâlul. Suntem distruşi. Nici apa din fântână nu mai este bună… A venit domnul primar să ne întrebe dacă avem nevoie de ceva. Păi ce să cerem? Ne scot ei mizeria din casă? Îmi repară cineva patul, dulapul, pereţii la casă? Nimeni“, a mai spus o localnică.
Oamenii din satul Gvardeniţa spun că de vină pentru nenorocirea lor sunt autorităţile, care au construit nişte rigole de colectare a apei prea înguste, care nici nu pot fi curăţate, se colmatează foarte repede, iar apa de la ploaie le intră în case.
„Au făcut aceste rigole acum doi ani, şi-au bătut joc! Sunt mici şi înguste! Păi ei ştiau că la noi mereu vine apa mare, dar au dat banii degeaba ca să le facă. Malul la râu nu este făcut cum trebuie, de aceea suntem inundaţi mereu“, a spus o femeie, revoltată.
Administratorul comunei a venit ieri împreună cu viceprimarul din Bălăciţa ca să îi certe pe cetăţeni că nu au simţ civic şi nu s-au ajutat unii pe alţii.
„Eu ştiu că nu le este uşor că le-a intrat apa în case, dar sunt şi foarte indiferenţi. A trebuit să vin cu alţi oameni ca să mă lupt să salvez animale, păsările, şi să scoatem apa din curţi. Ei nu au pus mâna pe nimic. Nu au simţ civic absolut deloc. Noi nu ne putem pune în calea lui Dumnezeu, facem ce putem, dar dacă ne-am ajuta un pic unii pe alţii ar fi mai bine“, a declarat Ştefan Socol, administratorul comunei Bălăciţa.
Cei bătrâni sunt şi mai afectaţi emoţional, le este teamă că va veni apa din nou şi vor rămâne izolaţi.
Premierul Victor Ponta a anunţat că va veni în comuna Bălăciţa pentru a sta de vorbă cu sinistraţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS