17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Trafic feroviar întrerupt şi nouă localităţi fără energie electrică

Mehedinţi: Trafic feroviar întrerupt şi nouă localităţi fără energie electrică

Magistrala de cale ferată CFR 1 Bucureşti-Timişoara, care trece prin judeţul Mehedinţi, a fost afectată din cauza ploilor, iar la această oră traficul feroviar este blocat. Apele au inundat calea ferată, afectând sectorul feroviar Gârniţa-Prunişor-Igiroasa, circulaţia feroviară pe acest sector de cale ferată fiind întreruptă. Traficul de călători se face prin transbordarea pe calea rutieră cu ajutorul a două autocare în staţiile CFR Gârniţa şi Igiroasa.

Potrivit Grupei Operative constituite la nivelul judeţului Mehedinţi, 4.350 de abonaţi din nouă localităţi din judeţul Mehedinţi sunt la această oră fără energie electrică. Este vorba de localităţile Podeni, Malarişca, Gornova, Bala, Şovarna, Popeşti, Runcu, Vladimireşti şi Rudina. Un stâlp de medie tensiune din apropierea pârâului Iupca a căzut din cauza eroziunii apei, astfel că cel mai probabil remedierea lucrărilor va necesita un timp mai îndelungat. Şi la Tâmna, mai multe gospodării sunt afectate, apa intrând în casele oamenilor, iar două persoane au avut nevoie de ajutor pentru a fi evacuate din locuinţe.

Având în vedere că se menţine Codul Portocaliu de inundaţii în Mehedinţi se monitorizează în continuare debitele râurilor Motru, Coşuştea, Brebina, Huşniţa, Bulba, Drincea, Blahniţa, Topolniţa. La această oră, pe râul Motru s-a depăşit cota de inundaţie cu 22 de centimetri în dreptul localităţii Broşteni şi cu 40 de centimetri în dreptul localităţii Târnigani, dar nu sunt afectate gospodării sau terenuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS