16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Gospodării şi drumuri inundate din cauza ploilor

Mehedinţi: Gospodării şi drumuri inundate din cauza ploilor

http://www.youtube.com/watch?v=6FK61VDMme4

Peste 60 de gospodării din mai multe localităţi din judeţul Mehedinţi au fost inundate în această dimineaţă, după ploile torenţiale căzute în ultimele ore. Circulaţia rutieră este restrictionaţă pe DN 67, după ce apa a ajuns pe carosabil, iar traficul feroviar între Drobeta Turnu Severin şi Strehaia este de asemenea afectat de inundaţii, transmite realitatea.net. Potrivit autorităţilor locale, cea mai gravă situaţie în judeţul Mehedinţi este în localitatea Gvardeniţa, unde râul Desnăţui a ieşit din matcă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, şi a inundat 50 de gospodării. În urma ploilor torenţiale, alte 15 gospodării au fost inundate în localităţile Podu Grosu, Piatra Albă, Prunişor, Severineşti şi Petra.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Mehedinţi, traficul rutier pe DN67 se desfăşoară cu restricţii între Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu, după ce un pasaj peste calea ferată din localitatea Halânga a fost inundat din cauza canalizării care nu a făcut faţă precipitaţiilor abundente, două benzi ale sensului de mers Drobeta Turnu Severin – Motru fiind acoperite de apă. De asemenea, în Mehedinţi nu se circulă pe drumul judeţean 606 B, între localităţile Poroina Mare – Stigniţa, acesta fiind inundat pe o distanţă de 50 de metri, motiv pentru care localnicii folosesc o rută ocolitoare. Inundat este şi drumul comunat din comuna Bâcleş, satul Petra, pe o distanţă de o sută de metri.

Totodată, în judeţul Mehedinţi, traficul feroviar este întrerupt pe magistrala 900, între Drobeta-Turnu Severin şi Strehaia, deoarece între staţiile Igiroasa şi Prunişor calea ferată a fost acoperită de apă.

Judeţele Mehedinţi, Gorj şi Caraş-Severin se află, duminică, între orele 01.00 şi 11.00, sub avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii, iar alte 19 judeţe au fost atenţionate cu cod galben, valabil de sâmbătă seară până luni dimineaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS