13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlunecare de teren la Olăneşti

Alunecare de teren la Olăneşti

Din cauza precipitaţiilor abundente din ultima perioadă, o alunecare de teren mai veche s-a reactivat în staţiunea Băile Olăneşti, din judeţul Vâlcea. Sute de tone de pământ au ajuns până la balconul unei pensiuni de pe strada Forestierilor, iar autorităţile spun că există pericolul ca alunecarea să se extindă până la sediul liceului din localitate, potrivit adevarul.ro.
În zonă se intervine de două zile pentru înlăturarea pământului care a ajuns până la balconul de la primul etaj al pensiunii. „Strada Izlazului a luat-o din nou la vale, iar malul de pământ a ajuns până la balconul unei pensiuni. Este foarte grav, până acum am cărat de acolo sute de tone de pământ, lucrăm cu două maşini, cu un buldoexcavator. Problema este că, dacă alunecarea se extinde, liceul de pe strada Forestierilor e în pericol, centrala termică a CET Govora e în pericol, iar pământul se poate prăbuşi până la sediul primăriei“, a declarat primarul Sorin Vasilache. Alte două case din Stoileşti şi Galicea au fost distruse de aluncările de teren. De asemenea, drumul judeţean care face legătura între localităţile Şirineasa şi Pesceana este distrus în mai multe puncte, şoferii fiind nevoiţi să circule pe un singur sens.
Deşi alunecarea de teren din zonă e mai veche, oraşului nu i s-au repartizat fonduri de la guvern pentru o intervenţie. Primarul spune că ar fi nevoie de aproximativ trei milioane de lei. Prefectul de Vâlcea spune că bani vor veni, dar după ce se vor face evaluări în zonă. Tot în Olăneşti, drumul judeţean care face legătura cu satul Comanca e în pericol din cauza unei alunecări de teren de pe versant.

Pagube de 23.742.280 de lei în urma precipitaţiilor
din judeţul Vâlcea

Ca urmare a precipitaţiilor abundente înregistrate în cursul lunii aprilie 2014, pe raza a 43 de localităţi din judeţul Vâlcea au avut loc alunecări de teren, inundaţii, eroziuni de maluri şi scurgeri de pe versanţi ce au afectat drumuri naţionale, drumuri judeţene, drumuri de interes local, poduri şi podeţe, reţele de apă şi canalizare și lucrări de îmbunătăţiri funciare.
Pagubele produse sunt estimate la 18.322.280 de lei.
Drumuri judeţene afectate sunt următoarele:
DJ 677 A Creţeni – Pesceana – Şirineasa,
DJ 646 Băbeni – Frânceşti – Tomşani
DJ 676 C Roeşti – Cernişoara – Oteşani
DJ 676 B Glăvile – Olteanca – Lădeşti
DJ 658 Gura Văii – Muereasca
DJ 703 L Jiblea – Fedeleşoiu
DJ 703 F Goranu – Runcu
DJ 678 Galicea – Valea Ruzii – Budeşti
DJ  678 H Galicea – Stoileşti
Podul pe DJ 646 Băbeni – Frânceşti – Tomşani
Valoarea pagubelor provocate la aceste drumuri se ridică 5.420.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS