10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOfiţer de la Penitenciarul Craiova, deferit justiţiei

Ofiţer de la Penitenciarul Craiova, deferit justiţiei

Un ofiţer de la Penitenciarul Craiova, prins în flagrant în octombrie, anul trecut, după ce a primit o mită de 750 de euro, a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi eliberat din arest.
Cercetările în acest caz au fost începute de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj încă din luna februarie 2013, când au aflat că unii angajaţi ai Penitenciarului Craiova îşi rotunjesc veniturile livrând telefoane mobile deţinuţilor.
Iniţial, cercetările au fost făcute sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, însă când ofiţerii anticorupţie au văzut că au de-a face cu un grup infracţional, dosarul a fost trimis procurorilor DIICOT.
Anchetatorii au stabilit că inspectorul principal de penitenciar Andy Alexe, ofiţer coordonator agenţi escortă în cadrul Penitenciarului Craiova, era cel care se ocupa cu introducerea telefoanelor mobile în puşcărie. Ofiţerul „coordona întreaga activitate atât a deţinuţilor aflaţi în penitenciar – prin intermediul telefoanelor pe care aceştia le primiseră, cât şi a persoanelor din afara penitenciarului care îl sprijineau în desfăşurarea activităţilor infracţionale“, au precizat anchetatorii.
Ulterior, pe 16 octombrie 2013, sora unui deţinut a sesizat ofiţerii anticorupţie despre faptul că acelaşi ofiţer i-a cerut 750 de euro pentru a interveni pe lângă membrii comisiei de schimbare a regimului de detenţie ca să-i ajute fratele, dar şi pentru a-i duce în celulă un telefon mobil.
În baza denunţului făcut de femeie, ofiţerii anticorupţie, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au organizat într-un restaurant din apropierea Pieţei Centrale din Craiova o acţiune de prindere în flagrant. Ofiţerul Andy Alexe a fost reţinut imediat după ce primise cei 750 de euro de la denunţătoare, bani care fuseseră marcaţi de procuror, ulterior fiind arestat preventiv.
Procurorii au încheiat cercetările în acest dosar înainte de Paşte, când au hotărât să-l trimită în judecată pe inspectorul Andy Alexe. La primul termen de judecată, Tribunalul Dolj a hotărât să înlocuiască arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul inculpatului, iar vineri, 25 aprilie, instanţa a hotărât să amâne pronunţarea în acest dosar până miercuri, 30 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS