12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţi de persoane din Corabia, arestaţi preventiv

Traficanţi de persoane din Corabia, arestaţi preventiv

Cinci bărbaţi din oraşul Corabia, Olt, au fost arestaţi preventiv ieri, toţi fiind acuzaţi de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și spălare de bani.
Potrivit procurorilor DIICOT, miercuri, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova au făcut zece percheziţii pe raza județului Olt, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane şi trafic de minori.
Din cercetările făcute de anchetatori s-a stabilit că, în perioada 2006 – 2014, cei 20 de membri ai grupării infracţionale ar fi racolat de pe raza judeţelor Olt, Dolj şi Teleorman peste 30 de persoane, femei şi minore, pe care le-ar fi transportat în Spania, Franţa, Italia şi Germania. Ajunse acolo, victimele traficanţilor erau obligate să practice prostituţia în diferite cluburi de noapte, sumele de bani obţinute (peste 500.000 de euro), fiind trimise altor membri ai grupării, prin servicii de transfer bancar internaţional.
Liderul grupării, care a fost identificat ca fiind Florin Goşol, ar fi stabilit legăturile cu administratorii unor cluburi de noapte din Germania, Spania, Franţa şi Italia, unde victimele practicau prostituţia.
De asemenea, o parte a grupării ar fi avut rolul să identifice potenţiale victime, respectiv persoane cu o situaţie materială precară, provenite din familii dezorganizate, în scopul convingerii acestora să practice prostituţia în străinătate. Alţi membri ai grupării s-ar fi ocupat de racolarea, transportul şi cazarea victimelor în Germania, de supravegherea acestora, precum şi de colectarea sumelor de bani rezultate din activitatea de prostituţie. Sumele de bani obţinute din prostituţie au fost cheltuite de membrii grupării pe autoturisme de lux, terenuri şi imobile.
Anchetatorii au mai precizat că, în urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 47.700 de lei, 21.700 de euro, un pistol calibru 6 mm cu şapte bile din plastic, un laptop, un hard de memorie, 14 telefoane mobile, 14 cartele SIM, dar şi documente de călătorie şi de transfer bancar.
După audieri, procurorii DIICOT au hotărât să reţină pentru 24 de ore liderul şi patru membri ai grupării, iar ieri Tribunalul Dolj a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Suspecţii sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și spălare de bani. Acţiunea de miercuri a fost organizată cu sprijinul ofiţerilor de la Protecţie Internă şi SRI Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS