16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRidicarea gunoiului, sub lupa craiovenilor

Ridicarea gunoiului, sub lupa craiovenilor

http://www.youtube.com/watch?v=3b8rZoKIkzY

Gazeta de Sud publica în numărul din 9 aprilie 2014 materialul cu titlul „Selectarea gunoiului, la mâna craiovenilor“, în care se prezenta modul selectiv de ridicare a gunoiului din cartierele Craiovei, din clopotele special amenajate. În urma acestui articol, un cititor ne-a trimis pe adresa redacţiei o sesizare privind ridicarea gunoiului din cartierul Rovine, în ziua de miercuri, 23 aprilie. Spirit critic, cetăţeanul nostru a vrut să vadă cu ochii lui dacă se respectă regulile ridicării şi a urmărit întreaga operaţiune de la balconul locuinţei. Nu mică i-a fost mirarea şi indignarea când a observat că atât clopotul pe care stă inscripţionat plastic şi metal, cât şi cel pe care stă scris hârtie sunt golite în aceeaşi remorcă. „Întâi a fost ridicat containerul galben, cel din poze, iar apoi, cel albastru, din filmuleţe. Ambele, răsturnate în aceeaşi basculantă, la grămadă“, aşa sună reclamaţia craioveanului. Imaginile şi filmuleţul trimise stau mărturie declaraţiei, certificând că ridicarea gunoiului din clopotele amplasate stradal se face la comun, nicidecum selectiv.
Asta deoarece pentru unii cetăţeni ai urbei nu contează etichetele aplicate pe clopotele pentru gunoiul selectiv, hârtiei îi stă foarte bine alături de plastic şi metal, în aceeaşi remorcă, în bună comuniune. Am încercat să aflăm părerea Salubrităţii, care a lămurit situaţia în felul următor. „Explicaţia este simplă şi clară. Populaţia nu este conştientă că aruncarea gunoiului trebuie făcută selectiv. În clopotele destinate plasticului şi metalului, sticlei sau în cel pentru hârtie, amplasate în cartiere, se aruncă şi gunoi menajer. Din acest motiv, noi facem o resortare la staţia de reciclare. Dat fiind faptul că aruncarea gunoiului nu se face selectiv, am dispus ca ridicarea lui să se facă într-un singur transport, pentru că oricum noi îl resortăm. Dacă populaţia ar fi corectă, şi ar arunca în clopotele speciale gunoiul selectiv, şi noi l-am ridica asemenea. Am renunţat pentru că printre sticle, peturi, plastice întâlnim frecvent pungi de gunoi menajer“, a precizat Cristian Ştefan Popescu, directorul SC Salubritate Craiova SRL .
Până când spiritul civic şi educaţia vor face casă bună cu o parte dintre locuitorii Craiovei, cetăţenii de rând se prefac că aruncă gunoiul selectiv, iar cei responsabili cu ridicarea lor se pliază pe cerinţele pieţei, aşa că se prefac, la rândul lor, că ridică gunoiul selectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS