6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFemeie omorâtă de un taximetrist

Femeie omorâtă de un taximetrist

\n

O femeie de 70 de ani şi-a pierdut viaţa miercuri seară, la Spitalul de Urgență Craiova, la scurt timp după ce a fost lovită şi accidentată de un taxi, în timp ce încerca să traverseze bulevardul Dacia.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, miercuri seară, în jurul orei 20.30, Aurora Zamfirache, de 70 de ani, din Craiova, în timp ce traversa bulevardul Dacia, în apropiere de intersecția cu strada Brazda lui Novac, a fost lovită în plin de un autoturism al cărui şofer a fugit de la locul accidentului. Femeia a fost rănită grav şi a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul de Urgență Craiova, însă medicii nu au reuşit să-i salveze viaţa. La locul accidentului a fost trimisă o echipă de cercetare de la Biroul Rutier Craiova, iar în timp ce poliţiştii făceau măsurători, şoferul care o lovise pe femeie s-a întors. Este vorba de taximetristul Daniel Florin Graf, de 29 de ani, din Craiova, care conducea o Dacie Logan în momentul producerii accidentului. Tânărul a susţinut în faţa poliţiştilor că nu a oprit pentru că se grăbea să o ducă pe mătuşa sa la spital, care făcuse o criză. Nu a putut să explice însă de ce nu a sunat la 112 pentru a anunţa că a produs un accident de circulaţie.
Taximetristul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat că acesta nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.
Ulterior, oamenii legii au stabilit că victima accidentului încerca să traverseze strada neregulamentar, la câţiva zeci de metri de trecerea de pietoni de la intersecţia bulevardului Dacia cu strada Brazda lui Novac.
Pe numele taximetristului a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, iar miercuri noapte Daniel Florin Graf a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus în arestul IPJ Dolj.
Joi, în jurul prânzului, tânărul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a dispus arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a taximetristului. Tânărul va avea voie să-și părăsească locuința doar în condițiile stabilite strict de magistrați, care vor fi verificate de poliţiştii Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS