27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident cu 12 victime între Severin și Orșova

Accident cu 12 victime între Severin și Orșova

Un grav accident de circulaţie a avut loc ieri-dimineaţă, la ieşire din Drobeta Turnu Severin, pe DE 70, înspre Orşova. Un microbuz plin cu călători s-a lovit frontal cu o autoutilitară încărcată cu produse de panificaţie care circula din sens opus. 12 persoane, printre care şi un copil de patru ani, au suferit multiple traumatisme, însă nimeni nu a fost în pericol de a-şi pierde viaţa. Toate victimele au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin.
„Pompierii mehedințeni au intervenit la un accident rutier petrecut pe DN 6 la ieșire din municipiul Drobeta Turnu Severin. S-a acţionat pentru descarcerarea celor doi şoferi care au rămas prinşi între scaun şi volan. Toate cele 12 persoane implicate în accident au fost transportate la spital, cu multiple traumatisme și fracturi, însă nu toate au necesitat îngrijiri de specialitate“, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt în cadrul ISU Drobeta.
Din primele verificări se pare că şoferul autoutilitarei a intrat într-o depăşire periculoasă şi a ignorat carosabilul ud.
„Accidentul s-a petrecut pe fondul unei depășiri neregulamentare efectuate de șoferul autoutilitarei de pâine care a acroșat prima dată o autoutilitară mai mare, apoi a ricoșat în microbuzul cu pasageri. Din cele 12 persoane, şapte au fost transportate cu răni la spital. Printre victime este și un copil. În continuare se efectuează cercetări“, a declarat Claudiu Bebec, inspector în cadrul IPJ Mehedinţi.
Circulaţia rutieră a fost restricţionată pe un singur sens de mers mai bine de două ore, între Drobeta Turnu Severin şi Orşova. Șoferul autoutilitarei se va alege cu un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar și pentru depășire neregulamentară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS