17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajaţii au protestat la fabrica de confecţii din Calafat

Angajaţii au protestat la fabrica de confecţii din Calafat

Din cauză că le-au întârziat trei zile salariile, muncitorii au ieşit în stradă. Patronul italian le dă asigurări că le plăteşte astăzi lefurile şi invocă dificultăţi pe plan internaţional ce au condus la încasarea cu întârziere a banilor.

Peste 300 de angajaţi ai fabricii de confecţii din Calafat, Maglierie Cristian Impex, au ieşit în stradă, ieri după-amiază, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au încasat salariile, care trebuia să fie plătite încă de vineri, 11 aprilie. De teamă că nu vor avea ce să le pună copiilor pe masă de Paşte, angajaţii fabricii au protestat în faţa fabricii.
„Am intrat de dimineaţă la lucru, dar când am auzit că nu ne dau banii nici astăzi (ieri – n.r.), am ieşit în stradă, în faţa fabricii. Sunt 300-400 de oameni în stradă. Patronii ne spun că nu au bani şi că ne dau mâine banii, dar noi nu îi mai credem“, a spus un muncitor care s-a prezentat drept Alexandru Anghel.

„Trăim într-o lume afectată de criză“

Contactat telefonic, deţinătorul fabricii de confecţii Maglierie Cristian Impex, Luca Mantovani, a declarat că salariile au întârziat două-trei zile „pentru prima dată în 20 de ani“, din cauza unor dificultăţi în încasarea banilor pe plan internaţional. El a dorit să îşi liniştească angajaţii şi a adăugat că, în cursul zilei de astăzi, angajaţii îşi vor primi salariile. „Mâine (astăzi – n.r.) ajung banii fără probleme! Se vor plăti salariile oamenilor cu siguranţă“, a declarat Mantovani, pentru Gazeta de Sud.
Luca Mantovani a explicat faptul că există dificultăţi în plata mărfii nu doar în România, ci şi în alte părţi ale lumii. „Cu toate dificultăţile de plăţi care există pe plan internaţional, o întârziere de două-trei zile la plata salariilor nu înseamnă mare lucru. Trăim şi lucrăm într-o lume afectată de criză. Cu toţii au greutăţi în ceea ce priveşte plăţile, nu doar noi avem“, a spus Luca Mantovani.
Fabrica de confecţii de la Calafat are 1.250 de angajaţi în prezent, iar produsele finite realizate de mâinile muncitorilor de la Calafat sunt livrate peste graniţă, de regulă în Italia, unde familia lui Mantovani deţine lanţuri de magazine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS