Verificările începute de Prefectura Olt în pieţele şi târgurile din judeţ unde au fost autorizate temporar puncte de sacrificare a mieilor au continuat şi astăzi. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Olt, echipele de control s-au deplasat în Piaţa Agroalimentară din oraşul Balş, unde a fost autorizat un punct de sacrificare a mieilor, iar în urma verificării s-a constatat că spaţiul amenajat temporar corespunde şi îndeplineşte condiţiile sanitare veterinare de funcţionare.
A fost efectuat un control şi în târgul din localitatea Osica de Sus. Aici s-a observat că punctul de sacrificare este dotat conform normelor minime sanitare vetrinare şi a primit aviz de funcţionare pentru perioada 11-19 aprilie.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, în judeţ au fost amenajate temporar spaţii pentru sacrificarea mieilor în Piaţa Agroalimentară Balş, Târgul Săptămânal Caracal, Piaţa Agroalimentară Drăgăneşti-Olt, Târgul Săptămânal Osica de Sus, fostul abator Strehareţi Slatina şi Piaţa Agroalimentară Corabia. Autorizaţiile au fost emise pentru perioada 11-19 aprilie, timp în care unităţile vor funcţiona între orele 6:00 şi 17:00.