12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBaronul Duicu nu iese din arest

Baronul Duicu nu iese din arest

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu, dar şi avocaţii săi, au încercat ieri, fără succes însă, să-i convingă pe judecătorii Curţii de Apel Bucureşti că poate fi cercetat în stare de libertate pentru infracţiunile de care este acuzat.
Adrian Duicu, comisarul-şef Ştefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi, dar şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, au fost arestaţi preventiv pe 4 aprilie, toţi trei fiind acuzaţi de procurori de comiterea mai multor fapte de corupţie.
Duicu este acuzat că
şi-ar fi folosit influenţa pentru ca două terenuri din Orşova să ajungă la familia lui Ştefan Ponea, în schimb şeful IPJ Mehedinţi urmând să-l scape pe Duicu de un proces cu Agenţia Naţională de Integritate. De asemenea, acelaşi Adrian Duicu şi-ar fi folosit influenţa pentru a-i obţine un post de conducere lui Ponea.
Constantin Popescu este cel care a influenţat cei 11 membri ai Consiliului Local Orşova pentru a da cele două terenuri familiei Ponea.
În acelaşi dosar instrumentat de procurorii DNA mai sunt anchetate în stare de libertate şi alte persoane, printre care se numără Doina Borugă, manager al Spitalului de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, Daniela Delia Popescu, director al Direcţiei economice din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi, Valentina Drăghia, administrator al unei societăți comerciale, Elisabeta Zenovia Rolea, director la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mehedinţi, sau Grigoriţa Feraru, funcţionar la CAS Mehedinţi.
După arestarea preventivă a celor trei inculpaţi, aceştia au formulat o contestaţie, însă şi Curtea Supremă a hotărât să fie cercetaţi în stare de arest preventiv.
Vineri, pe 11 aprilie, Adrian Duicu a formulat o cerere de eliberare din arest sub control judiciar, care s-a judecat ieri la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a emis mandatul de arestare preventivă pe numele său pe 4 aprilie.
Avocaţii lui Duicu nu au reuşit să-i convingă pe judecători că clientul lor poate fi cercetat în continuare în stare de libertate, iar instanţa a respins cererea inculpatului. Hotărârea de ieri a magistraţilor bucureşteni poate fi contestată la Curtea Supremă.
Până ieri, Curtea de Apel Bucureşti nu înregistrase vreo cerere de eliberare din arest a celorlalţi doi inculpaţi, Ştefan Ponea şi Constantin Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS