24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu încercat să treacă graniţa cocoţaţi pe osia unui tir

Au încercat să treacă graniţa cocoţaţi pe osia unui tir

Doi sirieni au încercat să intre ilegal în România ascunşi sub un tir, pe osia remorcii, însă au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră din Calafat. Dacă până acum încercau să intre în România traversând Dunărea sau ascunzându-se în remorcile tirurilor sau în compartimente special amenajate în tiruri, doi sirieni mai inventivi au hotărât să treacă graniţa dintre Bulgaria şi România cocoţaţi pe osia remorcii unui tir înmatriculat în Turcia.
Potrivit poliţiştilor de frontieră, sâmbătă seară, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion DAF un bărbat turc, de 39 de ani. În urma controlului făcut de poliţiştii de frontieră doljeni şi bulgari, au fost descoperite două persoane ascunse pe osia triplă a remorcii tirului. În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba de doi cetăţeni sirieni, de 51, respectiv 53 de ani, care încercau să ajungă ilegal într-un stat din spaţiul Schengen.  
Sirienii au explicat că, în urmă cu câteva zile, au fost luaţi de şoferul turc dintr-o parcare din Turcia, care i-a ascuns pe osia remorcii pentru a scăpa de controalele de frontieră. Sirienii au mai spus că i-au plătit şoferului turc suma de 9.500 de euro pentru a-i duce într-un stat din spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră au mai precizat că, potrivit unui protocol româno-bulgar, cei doi migranţi au fost predaţi poliţiei de frontieră bulgare, care va continua cercetările în cazul lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS