21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazie de amploare a poliţiştilor doljeni

Razie de amploare a poliţiştilor doljeni

Poliţiştii doljeni au organizat noaptea trecută în judeţ o razie pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă şi a altor fapte antisociale  ce se comit  în zona barurilor şi altor unităţi similare din mediul urban şi rural. Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, s-a urmărit totodată asigurarea unui climat de ordine şi sigurnaţă publică.

Apromativ 300 de poliţişti de la formaţiunile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigea fraudelor, dar şi luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale au participat la razie alături de jandarmi, fiind astfel instituite 54 filtre rutiere.
Oamenii legii au verificat 159 agenţi economici;  dintre care enumerăm 27 discoteci şi 120 baruri/cluburi, iar în cadrul filtrelor rutiere au fost controlate aproximativ 1000 autovehicule, iar peste 1400 persoane au fost legitimate.

Ca urmare a activităţilor desfăşurate în cadrul raziei au fost depistate 10 infracţiuni în flagrant pentru care au fost întocmite dosare penale, precum şi 229 abateri contravenţionale, pentru care oamenii legii au aplicat sancţiuni de 54.998 lei.
Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 17 permise de conducere,  din care 14  pentru alcool; iar 2 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Spre exemplu,  lucratorii Secţiei nr. 12 Poliţie Rurală Daneţi i-au depistat pe H.L. şi T.L., ambii de 17 ani, din localitate în timp ce transportau, cu un vehicul cu tracţiune animală, 21 stâlpi din beton (spalieri) a căror provenienţă nu au putut-o justifica.Fiind extinse cercetările s-a stabilit faptul că stâlpii din beton fuseseră sustraşi anterior de către cei doi din curtea locuinţei lui Ion M., din Daneţi, Dolj dintr-o cultură de viţă de vie. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraş Bechet şi Postului de Poliţie Ostroveni l-au depistat în trafic pe Ştefăniţă T, 34 ani, din localitate în timp ce conducea, pe DN55A, un autoturism având o îmbibaţie alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul orăşenesc Dăbuleni unde i-au fost  recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.3

A fost depistat în trafic Cosmin C., 28 ani, din comuna Greceşti, jud. Dolj, în timp ce conducea un autovehicul, pe DJ 606, în comuna Predeşti, şi care nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţistilor, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea şi oprirea acestuia. Poliţitii au constatat că tânărul emana halenă alcoolică, ulterior la Biroul Rutier Craiova a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, dar şi prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS